Meerijden – oh nee, toch niet – met Jack Teunissen

Meerijden 29-06-2020
Meerijden – oh nee, toch niet – met Jack Teunissen

Meerijden met een chauffeur zit er momenteel even niet in, in deze tijd van pandemie. Daarom spreken we Jack Teunisssen in de thuishaven van Vlotweg op een industrieterrein in het zuiden van Nijmegen. Daar praten we over rijden in deze bijzondere tijd. Op afstand.

Meerijden – oh nee, toch niet – met Jack Teunissen

Wonderlijk vindt Jack Teunissen het dat in coronatijd op heel veel plaatsen de toiletten voor chauffeurs hermetisch zijn afgesloten. “Dat is toch niet hygiënisch?” Hij rijdt voor Vlotweg Transport in Nijmegen en wast als het enigszins kan zijn handen zorgvuldig met water en zeep. Dan verspreid je het virus niet!

Meerijden – oh nee, toch niet – met Jack Teunissen

Jack Teunissen puzzelt veel

Is het werk van Jack veel veranderd sinds de coronatijd? “Nee, eigenlijk niet”, zegt Jack Teunissen (61) in eerste instantie nuchter. Een enorme prater is hij niet. “Ik doe gewoon mijn werk. Net als altijd.” Maar even later weet hij toch wel saillante verschillen te noemen. Momenteel puzzelt hij bijvoorbeeld nogal vaak en veel. Daar heeft hij anders echt geen tijd voor. En hij heeft mondkapjes en handschoenen in de auto voor het geval dat. 

Fikse hartoperatie

Jack (61) trad in 2016 aan bij Vlotweg. Hij is bevriend met vader Ted Bakker van het vervoersbedrijf. Zoons Stef en Bart zijn de gedoodverfde opvolgers van Ted en pakken fanatiek aan in het bedrijf. Oorspronkelijk ging  chauffeur Jack hier aan de slag om het werk rustig weer op te pakken. Hij had een fikse hartoperatie ondergaan; hier kon hij rustig weer starten. Bij zijn toenmalige werkgever was dat niet mogelijk. En hij is gebleven. “Ik voel me hier vrij”, zegt hij simpel.

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.