Frederikshaven blijft open voor de chauffeurs

Coronacrisis 20-01-2021
Frederikshaven blijft open voor de chauffeurs

De coronamaatregelen en daarmee het sluiten van de horeca hakt er ook bij wegrestaurant Frederikshaven in Uffelte aardig in. De omzet is behoorlijk gedaald, maar eigenaren Hendrik en Tanja Drees maken van de nood een deugd en staan iedere dag klaar voor de chauffeurs en route. 

Frederikshaven blijft open voor de chauffeurs

De chauffeurs die hier nu komen, kunnen de bestelde maaltijden en ontbijtjes ophalen via de achteringang die uitkomt in de grote zaal achter het restaurant. In het midden van de zaal staat een lange tafel waaraan chauffeurs op anderhalve meter van elkaar kunnen zitten als ze wachten op hun bestelling. “Voor corona kwamen er hier ‘s avonds gemiddeld dertig chauffeurs een hapje eten; nu zijn er dat de ene keer zes en de andere keer achttien. Dat zegt genoeg”, zegt Hendrik. Tanja vult aan: “En natuurlijk missen we alle passanten, evenals de feesten, partijen en verenigingen die gebruik maken van de grote zaal. Het is ongekend wat je aan inkomsten misloopt en treurig is ook dat je een deel van je personeel thuis moet laten zitten. We proberen nu zoveel mogelijk zelf op te pakken om de kosten te drukken.”

Frederikshaven blijft open voor de chauffeurs

Frederikshaven in tweede lockdown

Hendrik en Tanja houden Frederikshaven dus ook tijdens deze tweede lockdown de zaak open.  “Niet alleen voor ons zelf om nog wat inkomsten te genereren, maar ook vooral om er te zijn voor de chauffeurs onderweg”, aldus Hendrik. “Ik ben zelf voordat we Frederikshaven acht jaar geleden overnamen jarenlang chauffeur geweest. Ik heb veel in het buitenland gereden, het liefst in Scandinavië. En ik weet dus hoe belangrijk het is om een goede en veilige plek te hebben om te overnachten, te douchen en een hapje te eten.” 

Frederikshaven blijft open voor de chauffeurs

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.