"/>

Volvo FMX voor Roos Kunststof Rijplaten Verhuur

‹ Terug naar overzicht

Roos Kunststof Rijplaten Verhuur uit Den Haag heeft een Volvo FMX 460 8×2 tridem met autolaadkraan in gebruik genomen. De truck en de autolaadkraan kunnen met één afstandsbediening worden bediend en het is de eerste Volvo-truck in Nederland die deze mogelijkheid heeft. 

De maatwerkoplossing is op verzoek van Roos Kunststof Rijplaten Verhuur uitgedacht door dealer Volvo Group Truck Center, Palfinger en Drimote.

Volvo FMX met Palfinger Epsilon

De Volvo FMX 8×2 met open laadbak en zeventien tonmeter Palfinger Epsilon-autolaadkraan wordt ingezet voor het transport en het leggen van kunststofrijplaten. “De kunststofrijplaten moeten naadloos op elkaar aansluiten en dus is het zaak om ze nauwkeurig te leggen”, vertelt mede-eigenaar Bas van Nierop. “Bij het uitleggen van de rijplaten moest de chauffeur voorheen met twee verschillende afstandsbedieningen werken als hij naast de truck stond: één om de kraan te bedienen en één om de truck naar voren of achteren te kunnen verplaatsen. Om het werk voor de chauffeur te vereenvoudigen, wilden wij graag de bediening van de truck en de kraan samenbrengen in één afstandsbediening.”

Bundeling van krachten

Van Nierop kwam uiteindelijk uit bij Volvo Group Truck Center, Palfinger en Drimote. Zij bundelden hun krachten en realiseerden een afstandsbedieningssysteem waarmee een truck op afstand kan worden bestuurd. Palfinger gaf zijn CE-gecertificeerde afstandsbediening vrij en dat resulteerde in één afstandsbediening waarmee zowel de kraan als de truck kan worden bediend. De oplossing is volledig CE-gecertificeerd. 

Om de veiligheid tijdens het werk te waarborgen, is een aantal veiligheidssystemen aangebracht. Een objectdetectiesensor houdt de voorkant van de truck in de gaten en activeert onmiddellijk de rem als een object wordt gedetecteerd. Verder remt het voertuig direct als de communicatie tussen afstandsbediening en ontvanger wordt onderbroken en is er een noodstopknop geïnstalleerd.

Roos Kunststof Rijplaten Verhuur

Roos Kunststof Rijplaten Verhuur, onderdeel van de Van Nierop Groep, bestaat sinds 1998. Het bedrijf telt zeven medewerkers en is door heel Nederland actief. Het wagenpark telt nu vier trucks. 

Benieuwd naar de truck aan het werk? Bekijk hieronder een demonstratie.