"/>

Renault K in tweevoud aan de slag bij Witlox

‹ Terug naar overzicht

VIDEO – Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft twee Renault-trucks in gebruik genomen. Het betreft een Renault K 460 8×4 met RSP-zuiginstallatieopbouw en een Renault K 460 8×6 met haakarmcontainersysteem en autolaadkraan. 

De trucks worden ingezet voor onder andere wegenbouw, grondwerk, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek en ontstoppingsdienst. De voertuigen zijn geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center. De goede relatie tussen eigenaar Danny Witlox en deze dealer was een van de redenen om voor deze trucks te kiezen. Maar chauffeur Alwin Ceelen vindt andere zaken net zo belangrijk: “Het is een robuuste, sterke auto met een uitstekend overzicht. We hebben gekozen voor de 8×6-configuratie waarmee we beschikken over goede voorwielaandrijving. En de versnellingsbak is fijn. Het voertuig is beresterk, ook in het terrein.”

Renault K 460 8×4

De Renault K 460 8×4 met RSP-zuiginstallatieopbouw beschikt over een hoog vermogen PTO met een continue afname van 1.600 Nm aan koppel. Voor extra sterkte en robuustheid is het chassis over de gehele lengte voorzien van een extra innerliner.

K 460 8×6 met haakarmcontainersysteem

De andere K 460 8×6 is voorzien van een 30-tons haakarmcontainersysteem met een autolaadkraan met knijper. Deze is geleverd door Terberg Techniek. Doordat de autolaadkraan in opgevouwen toestand maximaal op de twee voorassen drukt, heeft het voertuig door de extra aangedreven vooras altijd voldoende tractie om weg te rijden en te manoeuvreren in het terrein.