Actros 2543 is 2.000ste Mourik-bedrijfswagen

‹ Terug naar overzicht

Mourik uit Groot-Ammers heeft een nieuwe Actros 2543 in gebruik genomen. Deze Mercedes-Benz is de 2.000ste bedrijfswagen in de Mourik-historie.

De nieuwe Actros werd door Mourik en Hogenbirk Bedrijfswagens zorgvuldig samengesteld. Voor de werkzaamheden bij een opdrachtgever in IJmuiden moest ruimte worden gemaakt voor een vacuüminstallatie achter de cabine. Daarom heeft de ADR- en VLG -gecertificeerde Actros een enkelluchtsnaloopas met een extra chassislengte van 90 cm. De bulkkipoplegger werd in samenwerking met Bekker LaGram door Mourik in eigen beheer opgebouwd.

Uitrusting

Naast de extra ruimte biedt deze 2543 LS ENA-uitvoering met 8-tonsvooras ook een ideale aslastverdeling. Hoewel de Actros niet heel veel kilometers zal gaan rijden, gaat de motor wel veel draaiuren maken door met PTO’s op de motor en versnellingsbak de vacuüminstallatie aan te drijven. Verder zorgen de ‘standaard’ Mourik-extra’s als de lampenbeugel met verstralers, luchthoorns en zwaailichten ervoor dat de Actros een imposante uitstraling heeft.