Truck&Lading

Uitgelicht

De Wit Transport ‘test’ tien Scania’s

De Wit Transport uit Hillegom heeft tien Scania’s met S-cabine aangeschaft. De Wit wil met dit groepje vooral beoordelen hoe de uiteindelijke exploitatiekosten uitvallen. Scania is niet helemaal onbekend bij De Wit, maar de transportonderneming heeft met de nieuwe generatie Scania nog geen ervaring.

Lees verder
filter

De Wit Transport ‘test’ tien Scania’s

De Wit Transport uit Hillegom heeft tien Scania’s met S-cabine aangeschaft. De Wit wil met dit groepje vooral beoordelen hoe de uiteindelijke exploitatiekosten uitvallen. Scania is niet helemaal onbekend bij De Wit, maar de transportonderneming heeft met de nieuwe generatie Scania nog geen ervaring.

Lees verder
Daf

Nieuwe DAF voor Bangma Transport

Bangma Transport uit het Friese Workum maakt een vliegende start met een nieuwe DAF XF480 FTG Super Space Cab. De drieasser werd af fabriek geleverd in een fraaie rode metallic lak die in combinatie met de grote SB-tanks en de glanzende Alcoa-wielen voor een fraai plaatje zorgt. Eigenaar Sybren Bangma is dan ook trots op zijn nieuwe DAF.

Lees verder
Mercedes-Benz

Stevige Mercedes-Benz Arocs voor Stouwdam

Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek heeft een vierassige Mercedes-Benz Arocs 4463 L in gebruik genomen. Deze truck is volledig geconfigureerd voor de zwaarste inzet. De truck wordt voornamelijk ingezet voor de bergingswerkzaamheden van vrachtwagens.

Lees verder
Scania

Van der Mark koopt Scania R520 XT

Ter vervanging van een van zijn voertuigen heeft Handelsonderneming Patrick van der Mark een nieuwe Scania R520 met de nieuwe SCR-only V8-motor aangeschaft. Als noviteit bestelde Patrick de rondom luchtgeveerde 6×2-bakwagen in een XT-uitvoering.

Lees verder
Mercedes-Benz

Actros 2543 is 2.000ste Mourik-bedrijfswagen

Mourik uit Groot-Ammers heeft een nieuwe Actros 2543 in gebruik genomen. Deze Mercedes-Benz is de 2.000ste bedrijfswagen in de Mourik-historie.

Lees verder
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Arocs voor Haulo Berging

De door Haulo Berging in gebruik genomen Mercedes-Benz Arocs 4152 L sleepwagen maakt volgens het bedrijf de verwachtingen meer dan waar.

Lees verder
Man

GSNED schaft MAN-zwaargewicht aan

Voor het eigen vervoer van indrukwekkende machines zet GSNED in Terneuzen sinds kort een fraaie MAN TGX41.640 8×4 zwaartransporttrekker met koppelomvormer in.

Lees verder
Scania

Het Vertrouwen heeft vertrouwen in Scania

Bij de aanschaf van een nieuwe lestruck heeft verkeersschool Het Vertrouwen in Erp gekozen voor Scania. Het werd een G410-bakwagen met een Highline-cabine.

Lees verder

Oudste DAF in commercieel gebruik stamt uit 1968

DAF kondigde midden dit jaar een zoektocht aan naar de oudste DAF-truck die nog regelmatig commercieel in gebruik is. Die DAF is inmiddels gevonden. Het gaat om de verbazingwekkend vitale A1600 van Frits en Nicky Hoefnagels die wordt ingezet om een nostalgische kermisattractie door heel Nederland te rijden. “Ja, natuurlijk gebruiken we ‘m gewoon”, zegt Frits. “Daarvoor is een DAF toch ook bedoeld?”

Lees verder
Renault

Renault Trucks K-serie voor Witlox

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft een Renault Trucks K 8×4-grondzuigwagen in gebruik genomen. Het is de vierde Renault voor het bedrijf, dat nu zes voertuigen in de vloot heeft.

Lees verder
Mercedes-Benz

Actros SilverStar steelt show bij GS Logistics

De eerste kilometers staan al op de klok, maar de nieuwe Mercedes-Benz Actros 2148 LS SilverStar Edition van GS Logistics voelt voor chauffeur Alex Kroese nog iedere dag als een feest.

Lees verder
Scania

‘Scania S450 is een wereld van verschil’

Niels van ’t Gein, chauffeur bij Dinant van Iterson, rijdt op een gloednieuwe Scania S450 6×2*4 met een gestuurde hefbare naloopas. Hij vindt zelf ‘dat hij niet mag klagen’. En dat terwijl hij van een R500 V8 komt, waarmee hij in tien jaar tijd probleemloos 2 miljoen km mee heeft gereden.

Lees verder
Volvo

Zelfrijdende Volvo’s aan de slag in kalkmijn

Volvo Trucks gaat aan het Noorse Brønnøy Kalk een eerste commerciële zelfrijdende oplossing leveren voor het transport van kalksteen van een open mijn naar een nabijgelegen haven.

Lees verder
Mercedes-Benz

Actros RoadStars Carbon Edition volgt SilverStar op

Mercedes-Benz Trucks presenteert met dertig Actros RoadStars Carbon Editions de opvolger van de Actros SilverStar. De truck wordt in gelimiteerde oplage geleverd met een rijke standaarduitrusting, een 350 kW (480 pk) sterke motor, een unieke striping en een interieur in carbon look. Elke Actros RoadStars Carbon Edition is voorzien van een uniek serienummer.

Lees verder

RDW homologeert CornerEye voor MAN

De RDW heeft CornerEye gehomologeerd voor de MAN TGS en TGX, waardoor op deze modellen de trottoir- en frontzichtspiegels kunnen vervallen.

Lees verder
Man

MAN start proef met autonoom rijdende trekkers

MAN Truck & Bus en Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) gaan de komende jaren gezamenlijk geautomatiseerd en autonoom rijdende vrachtwagens testen. Als testomgeving voor de praktijktests dienen de HHLA Container Terminal Altenwerder en een circa 70 km lang stuk snelweg op de Autobahn A7.

Lees verder
Ford

Ford F-Max is Truck of the Year 2019

Voorafgaand aan de officiële opening van de IAA 2018 is aan Ford de International Truck Of the Year 2019-award uitgereikt. Het is een voor de westerse markt verrassende prijstoekenning, omdat de truck hier volledig onbekend is.

Lees verder

Continental werkt aan slimme Right Turn Assistance

Continental werkt aan nieuwe technologie die de toekomst van systemen die rechts afslaan voor vrachtwagens, veiliger moet maken. Het technologiebedrijf presenteert haar nieuwe systemen tijdens de 67e editie van de IAA Commercial Vehicles, die van 20 t/m 27 september in het Duitse Hannover wordt gehouden.

Lees verder

Goodyear komt met besparende bandenserie

Bandenmaker Goodyear introduceert een nieuwe brandstofbesparende en CO2-reducerende bandenserie voor trucks. Het bedrijf presenteert zijn bandenbeheeroplossingen bij de IAA Bedrijfswagenbeurs in Hannover.

Lees verder

Louwman start verkoop StreetScooter

Louwman Group is officieel dealer- en servicepartner geworden van StreetScooter voor de Nederlandse markt. Streetscooter is de bestverkopende fabrikant van volledig elektrische bedrijfswagens in Duitsland.

Lees verder
Renault

Renault T 520 6X2 voor Van Dijken Transport

Van Dijken Transport in Veendam heeft onlangs zijn nieuwe Renault Trucks T 520 6×2 High Sleeper Cab in gebruik genomen. De nieuwe aanwinst is voor het transportbedrijf de opvolger van de Renault Trucks T 460 Sleeper Cab.

Lees verder
Iveco

Post-Kogeko schaft 21 Iveco's Stralis NP 400 aan

Meer kracht, meer ruimte en meer comfort voor de chauffeurs. Dat zijn al drie redenen waarom Post- Kogeko kiest voor de LNG-trucks van IVECO. De chauffeurs die hiermee gaan rijden werken vanuit een grote cabine, met daaronder een automatisch schakelende stille, krachtige en comfortabele LNG- aandrijving die goed is voor 400 pk.

Lees verder
Daf

MBH Transport breidt wagenpark flink uit

MBH Transport uit Barendrecht heeft het wagenpark onlangs flink uitgebreid. Er kwamen tien nieuwe DAF trucks bij, waardoor het eigen wagenpark met ruim een derde is gegroeid.

Lees verder
Scania

Waarom TSI Road Cargo voor Scania’s gaat

Breda – Recent nam TSI Road Cargo uit Barendrecht de eerste drie nieuwe Scania’s uit een bestelling van elf stuks in ontvangst. Directeur/eigenaar Arie Scheffer weet precies waarom hij voor het merk gaat. “Het verbruik is goed, het is een in Nederland gemaakt product én mijn chauffeurs rijden er graag mee.”

Lees verder
Volvo

GJ Infra heeft eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek

GWW-aannemer GJ Infra heeft als eerste in Nederland een Volvo FMX 10×6 af fabriek laten leveren. De truck is opgebouwd mt een 40-tons haakarmsysteem voor de af- en aanvoer van aarde en puin bij grond- en rioleringswerkzaamheden. De levering is tot stand gekomen in sanemwerking met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal.

Lees verder
Man

Luxe en veiligheid met de MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition

Met de nieuwe TGX 20.500 XXL Lion500Edition richt MAN zich vooral op veiligheid en luxe. Zo is de trekker voorzien van een groot aantal verlichtingen en heeft hij enkele slimme assistentiesystemen.

Lees verder

Fatrans aan de slag met nieuwe Frigoblock koeling combi’s

Fatrans, (geconditioneerd) vervoerder en distributeur van verse voedingsmiddelen, schafte onlangs twee nieuwe combi’s met Frigoblock-koeling aan. Ook neemt het bedrijf vijf nieuwe trekkers in gebruik. Twee van die trekkers bevatten een generator waarmee een SLXi Hybrid trailer unit kan worden aangedreven.

Lees verder
Renault

Mebin heeft eerste Renault Trucks 8X4 betonmixers van Nederland

Betonmortelproducent Mebin heeft de primeur met de eerste 4-assige betonmixers van Renault Trucks in Nederland. Het betreft twee Renault Trucks C 430 8×4-trucks. Voor Mebin en haar internationale moederconcern Heidelberg Cement Group zijn betrouwbaarheid en brandstofverbruik de voornaamste keuzecriteria.

Lees verder
Volvo

Remko Oost breidt uit met Transport Service Oost

Remko Oost nam eerder dit jaar al de activiteiten van Benedictra Autotransport over. Met onmiddellijke ingang zijn nu ook de activiteiten van J. Westra uit Dokkum overgenomen. Deze overname betekent wederom een uitbreiding van het wagenpark met twee combinaties.

Lees verder
Scania

Scania R450 Topline voor J. en I. van der Veen Transport

Het merk Scania wordt al jaren gevoerd binnen J. en I. van der Veen Transport uit Damwoude. Naast vader Johannes rijdt nu ook zoon Sikke met dit Zweedse merk. Men heeft voor hun allernieuwste aanwinst de keuze laten vallen op één van de nieuwste Scania Topline-modellen uit de R-serie, de Scania R450.

Lees verder
Mercedes-Benz

Geurt Trucks bestelt Mercedes met grootste opvouwbare laadkraan

Geurt Trucks bestelde een Mercedes-Benz Arocs 4553 LK 10×4 om het wagenpark uit te breiden. De meegeleverde laadkraan is een 165 tonmeter autolaadkraan van Palfinger en is daarmee de grootste opvouwbare laadkraan ter wereld.

Lees verder
Scania

Heemskerk Slootweg Transport schaft 4 Scania’s aan

Transportbedrijf Heemskerk Slootweg uit Noordwijkerhout kocht recent vier nieuwe Scania’s. De trucks bevatten 520 en 580 PK SCR-only V8-motoren en rijk uitgeruste cabines. De chauffeurs mochten zelf aangeven wat ze wilden hebben.

Lees verder
Scania

Scania introduceert 410pk LNG trekker

Tijdens de Transport Compleet-beurs in Hardenberg presenteerde Scania haar nieuwe trekker. De R410 LNG heeft een koppel van 2000 Nm en bereikt hiermee een trekkracht vergelijkbaar met zijn dieselvariant.

Lees verder
Renault

Renault Trucks T-Drive voor Melle Transport

Bij Melle Transport BV in Bergschenhoek werd de tiende Renault Trucks T-Drive trekker afgeleverd. De prijs-kwaliteitverhouding en de full operational leaseconstructie van het T-Drive concept bieden volgens directeur-eigenaar Michiel Prins veel voordelen voor een beginnende transportonderneming.

Lees verder
Daf

DAF XF ‘Silent’ op maat gemaakt voor Yusen Logistics Edam

Yusen Logistics liet een DAF XF op maat maken door Truckland, in samenwerking met Feld Carrosserie. De truck is geschikt gemaakt voor onder andere het leveren van grote drukkerijmachines. De keuze voor de DAF XF 450 FAN ‘Silent’ was een beslissing gericht op duurzaamheid.

Lees verder

Poolse TT-Thermo King beste thermo-dealer van het jaar

Tijdens het jaarlijkse congres in Marokko voor dealers in temperatuurbeheerssystemen is het Poolse TT-Thermo King uitgeroepen tot beste dealer van 2017. Het bedrijf werd geprezen voor haar hoge kwaliteit in service en klantervaring.

Lees verder

Met je BP-pas bij Total tanken, binnenkort kan het!

BP en Total zullen in de loop van dit jaar in Europa elkaars tankpassen accepteren. Daardoor zullen de tankpassen van zowel BP/Aral als Total bij 4.000 extra tankstations worden geaccepteerd.

Lees verder
Volvo

Volvo schetst toekomstbeeld autonoom rijden

Volvo Trucks heeft twee video’s uitgebracht over autonoom rijdende trucks. Ze laten zien hoe autonoom rijden het leven en werken van de vrachtwagenchauffeur in de komende jaren zal veranderen.

Lees verder
Mercedes-Benz

Autosleepdienst koopt unieke Mercedes-Benz Arocs 4852

Houterman Autosleepdienst B.V. uit Wijchen heeft een unieke Arocs 4852 8×4 met zware afsleepinstallatie in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor bergingswerkzaamheden van zware bedrijfswagens zoals vrachtwagens en bussen.

Lees verder
Scania

Van der Linden gaat voor Scania R450 Highline containerwagens

Transportbedrijf Van der Linden nam onlangs twee nieuwe Scania R450 Highline LB6X2 met haakarm in gebruik. Het bedrijf specialiseert zich in handel en transport van agrarische en industriële producten. De beide nieuwe drie-assige voertuigen zijn uitgerust met de comfortabele Highline cabine en de zeer zuinige 450 pk SCR-only 13-liter motor.

Lees verder

Thermo King SLXi houdt slim de VTS-vloot koel

VTS heeft zijn koelvloot verjongd met de nieuwste Thermo King SLXi-koelunits voor opleggers. Deze zijn ontwikkeld met de focus op intelligentie, communicatiemogelijkheden, brandstofverbruik en temperatuurregeling.

Lees verder
Volvo

Vijf Volvo trekkers voor Land Transport

Land Transport uit het Friese Harkema begint het jaar goed met de aflevering van de eerste nieuwe Volvo FH uit een serie van vijf . De nieuwe FH Globetrotter 6×2 trekker is de eerste truck in de vloot die voorzien is van de nieuwe huisstijl van Land Transport.

Lees verder

Cars & Cargo neemt 55 Krone Profi-Liners in bedrijf

Cars & Cargo, dat zich specialiseert in (auto-) transporten op Frankrijk, nam onlangs 55 nieuwe Krone Profi-Liners in gebruik. Het illustreert de snelle groei van het bedrijf, dat in 2017 groeide van 140 naar 160 trekkende eenheden.

Lees verder
Volvo

Honderd Volvo’s besteld door Den Hartogh Logistics

Den Hartogh Logistics heeft een order voor honderd Volvo’s FH 460 geplaatst. Het lage eigen gewicht van het voertuig en de veiligheidsvoorzieningen zijn belangrijke argumenten voor de keuze. Ook hecht Den Hartog veel waarde aan de samenwerking met Volvo Group Truck Center Rotterdam en het uitgebreide dealernetwerk van Volvo Trucks in Europa.

Lees verder
Renault

Renault Trucks start in 2019 met verkoop elektrische vrachtauto’s

Renault Trucks heeft aangekondigd in 2019 een reeks van elektrische voertuigen te lanceren, speciaal voor het gebruik in stadscentra en stedelijk gebied. Elektromobiliteit is de belangrijkste strategische focus voor Renault Trucks om duurzaamheid binnen stedelijk vervoer te benadrukken.

Lees verder
Daf

DAF presenteert gelimiteerde 90th Anniversary Edition

DAF Trucks presenteert de 90th Anniversary Edition van de New XF. Met deze uitvoering herdenkt DAF dat Hub van Doorne 90 jaar geleden de basis legde voor wat DAF nu is: een van Europa’s meest succesvolle vrachtwagenfabrikanten.

Lees verder
Daf

Mega volume LZV voor Drowa

Drowa Vloerisolatie zet een nieuwe mega volume LZV combinatie in voor het vervoer van isolatiemateriaal.

Lees verder
Scania

Scania vijfasser voor Noorder Betonpompen Centrale

De Noorder Betonpompen Centrale (NBC) nam opnieuw een Scania in gebruik. Dit keer opgebouwd met een zeer zware betonpomp van Schwing met een reikwijdte van 51 meter en een hoogtebereik van 55 meter.

Lees verder
Man

MAN 6x2/4 trekkers voor GBO

De nieuwste investeringen in het wagenpark van Gebr. Van den Brand & van Oort B.V. in Uden zijn twee MAN 26.460 trekkers die worden ingezet in combinatie met kipper-opleggers.

Lees verder
Mercedes-Benz

Actros voor jubilerende chauffeur

Wanneer chauffeurs bij H.J. van Bentum B.V. uit Woudenberg langer dan 12,5 jaar bij het transportbedrijf rijden, mogen ze een jubileumeditie uitkiezen. Het werd een Mercedes-Benz Actros 2448 LS.

Lees verder
Iveco

Iveco krachtpatser voor Pol Hoogeveen

Pol Transport uit Hoogeveen heeft een Iveco Stralis 8×2 trekker met een zware autolaadkraan in bedrijf genomen.

Lees verder
Scania

Verbruikstest Scania R520

Met de introductie van de New Generation Scania’s laat de V8 beter in de cabine horen. Nu nog het beeld wegnemen dat een 8-cilinder duurder in verbruik is dan een 6-cilinder. Een verbruiksmeting.

Lees verder
Iveco

Iveco X-Way bouwvoertuig kan op iedere weg vooruit

De nieuwe Iveco X-Way balanceert tussen de wegvoertuigen uit de Stralis-serie en de zware Trakker en Astra bouwvoertuigen. De X-Way is lichter en zuiniger en past beter bij de moderne bouwactiviteiten

Lees verder
Volvo

Nieuwe LNG-motoren Iveco,Volvo Trucks en Scania

Kort na elkaar presenteerde Iveco,Volvo Trucks en Scania nieuwe motoren die op LNG draaien. Met de Iveco’s en Volvo’s heeft Routiers al kunnen rijden. Wat vonden wij er van?

Lees verder
Renault

Verbruiksmeting Renault T440

De T-series Renault Trucks bieden veel ruimte en comfort en nemen met weinig brandstof genoegen. Dat blijkt wel als we de nieuwe Renault T440 inzetten op de TLN-testroute door België.

Lees verder
Scania

Nieuwe serie Scania op tijd voor de aantrekkende bouw

Voor sommige chauffeurs gaat er niets boven een Scania. Met de komst van de XT is die serie bouwvoertuigen helemaal helemaal in het nieuw gestoken.

Lees verder
Man

MAN vernieuwt TG-serie

MAN vernieuwde zijn complete TG-serie. Het merk zette in het najaar van 2017 een selectie uit het hele programma in Spanje neer om journalisten met alle vernieuwingen kennis te laten maken.

Lees verder
Daf

DAF presenteert truckprogramma

Dit voorjaar presenteerde DAF de eerste producten uit zijn nieuwe productlijn. De bijzondere varianten kwamen dit najaar op de markt. Nu is het hele programma van DAF vernieuwd.

Lees verder
Mercedes-Benz

Proeven aan de nieuwe Mercedes-Benz Roadefficiency

Mercedes-Benz heeft flink gesleuteld aan zijn motoren en motormanagement om de Actros nóg zuiniger te maken. Bovendien kwamen er nieuwe systemen die de chauffeur bij het rijden ondersteunen.

Lees verder