NK Veiligste Chauffeur 2020 gaat op 1 april van start

‹ Terug naar overzicht

2020 is het derde jaar waarin het NK Veiligste Chauffeur gehouden. De competitie gaat op 1 april van start. De grote finale is op zaterdag 26 september op het TT Circuit in Assen. Deelname staat open voor alle Nederlandse vrachtwagenchauffeurs, die in het bezit zijn van een C- of CE-rijbewijs.

NK Veiligste Chauffeur

Finale NK Veiligste Chauffeur 2019: Martin Kolff (links) ontvangt van TVM-directeur Arjan Bos de hoofdprijs.

Volvo Trucks Nederland en TVM stonden in 2018 aan de basis van de eerste editie van het NK. Sinds afgelopen jaar is de competitie onderdeel van de TVM Awards. 

Meerdere partners NK Veiligste Chauffeur 

“Naast TVM verzekeringen en Volvo Trucks Nederland hebben meerdere partners uit de transportsector zich wederom aan het initiatief verbonden”, aldus Charles Engelaar, director Marketing Communication bij Volvo Trucks Nederland. “Het doel is om hiermee een wezenlijke bijdrage te leveren aan meer bewustwording voor veilig rijgedrag. Bij alle weggebruikers. Tevens willen de betrokken partijen via de TVM Awards en het NK een positieve impuls geven aan het imago van de gehele beroepsgroep.” 

Martin Kolff

Aan het NK namen vorig jaar ruim 1.000 beroepschauffeurs deel. De winnaar van de competitie werd Martin Kolff, vrachtwagenchauffeur bij Van Waveren Transport uit Amsterdam. Met zijn overwinning verdiende hij onder andere een reis naar Brazilië, inclusief een bezoek aan de fabriek van Volvo Trucks in Curitiba. 

Onlinefase

Ook dit jaar begint de competitie met een onlinefase, waarin kennis en andere relevante vaardigheden op een breed niveau worden getest. Een geselecteerde groep deelnemers wordt vervolgens uitgenodigd voor de NK-finale op 26 september, waar naast theoretische kennis ook praktijkvaardigheden worden getest.

Aanmelden? Klik hier!