NK Veiligste Chauffeur 2019: eerst vijf finalisten bekend

‹ Terug naar overzicht

VIDEO – De eerste vijf finalisten van het NK Veiligste Chauffeur 2019 zijn bekend. Zij kwamen als winnaars uit de strijd tijdens de eerste halve finale.

Een deelnemer doet de reactietest.

Deze eerste van twee halve finales werd afgelopen zaterdag gehouden in Rijssen, op het terrein van transportbedrijf Nijhof Wassink. Zestig Nederlandse beroepschauffeurs werden getest op onder andere vakkennis, reactievermogen, mentale gesteldheid en rijvaardigheid. De vijf finalisten zijn: Martijn Hofman (Rijssen), Marco Dijkstra (Leeuwarden), Edwin Maljaars (Voorthuizen), Andre Dillerop (Emmen) en Martijn Klink (Meppel).

NK Veiligste Chauffeur: tweede halve finale

De tweede halve finale wordt komende zaterdag gehouden in het Brabantse Gilze. De NK-finale vindt plaats op zaterdag 26 oktober op het TT Circuit in Assen. Voor de winnaar is de hoofdprijs uiteindelijk – naast de eer en de TVM Award – een reis voor twee personen naar Brazilië.

TVM Awards

Het NK is onderdeel van de TVM Awards, het nieuwe initiatief van TVM verzekeringen ter verbetering van de transport- en verkeersveiligheid. Aan de competitie namen ruim 1.000 beroepschauffeurs deel. In de eerste onlinefase van de wedstrijd werden kennistoetsen en reactietests afgenomen. Daarnaast werd het rijgedrag gemeten met behulp van een mobiele app. De 120 beste chauffeurs kwalificeerden zich voor de twee halve finales.

Foto onder: Televisiepresentator Hélène Hendriks, ambassadeur van de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur, te midden van de vijf finalisten.