www.truckchauffeur.nl gelanceerd, waarop Mercedes-Benz-klanten hun chauffeursvacatures kunnen plaatsen. "/>

Mercedes-Benz Trucks helpt bij werven chauffeurs

‹ Terug naar overzicht

VIDEO – Mercedes-Benz Trucks Nederland is een campagne gestart om transportbedrijven te helpen met het werven van truckchauffeurs. In het kader hiervan is www.truckchauffeur.nl gelanceerd, waarop Mercedes-Benz-klanten hun chauffeursvacatures kunnen plaatsen. 

Met deze site en de inspirerende campagnefilm wil Mercedes-Benz de transportsector helpen het chauffeurstekort te reduceren.

Mercedes-Benz Trucks toont wat een chauffeur is

“Als jij voelt wat wij voelen, dan ben je een van ons. Wij zijn truckchauffeur.” Het is een citaat uit de film van Mercedes-Benz. De film toont wat het beroep van vrachtwagenchauffeur te bieden heeft: vrijheid, een gevarieerde werkomgeving, werken met de nieuwste technieken, klantcontact en – niet te vergeten – het rijden in de meest indrukwekkende voertuigen op de Nederlandse wegen.

Extra impuls

De film moet potentiële chauffeurs prikkelen om te surfen naar www.truckchauffeur.nl. Op deze website staat meer informatie over wat het chauffeurschap inhoudt, het belang ervan voor de samenleving, de mogelijkheden tot (om)scholing en chauffeursvacatures. Het vrachtwagenmerk wil met deze campagne een extra impuls geven richting de sector.

Tekort aan truckchauffeurs

Al jaren hebben transportbedrijven te maken met een tekort aan truckchauffeurs. Dit zorgt er zelfs voor zorgt dat de groei van Nederlandse bedrijven geremd wordt. Diverse brancheorganisaties, het UWV en ook transportbedrijven hebben al initiatieven ondernomen om chauffeurs te werven. Daarom heeft Mercedes-Benz als eerste vrachtwagenmerk een eigen chauffeurscampagne bedacht en uitgerold.