Eigen rijder in opleiding krijgt online les tijdens coronacrisis

‹ Terug naar overzicht

Het is nog even wennen voor Yvette Olbertz van opleidingsinstituut OUB, maar aanstaande zaterdag gaat ze chauffeurs die bij haar de opleiding Transportondernemer volgen voor het eerst online lesgeven. De coronacrisis dwingt haar tot deze insteek.

yvette olbertz coronacrisis

Yvette Olbertz geeft aanstaande zaterdag online les.

“Een beetje vreemd zal het wel zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. We hebben alles uitgebreid getest en door een aantal mensen vanachter de pc of laptop laten bekijken en we gaan ermee aan de slag.”

Besmettingsgevaar

Normaal geeft Yvette op verschillende locaties in Nederland les aan aankomend eigen rijders maar dat is nu als gevolg van het besmettingsgevaar door het coronavirus niet mogelijk. “Fysiek contact moeten we vermijden, maar we willen er alles aan doen om chauffeurs die bij ons de opleiding volgen zo goed mogelijk voor te bereiden op de verschillende examens voor het Getuigschrift Beroepsgoederenvervoer”, aldus Yvette.

Opleiding tijdens coronacrisis

Voor sommige mensen is het zoveel mogelijk in huis blijven vanwege de coronacrisis een goede gelegenheid om te starten met de opleiding Transportondernemer. Yvette: “Deze week hebben we al een paar aanmeldingen gehad van dames en heren die de gelegenheid te baat nemen omdat nu ze veel thuis zijn. Dat is geen verkeerde gedachte.”