Opmerkelijk

Uitgelicht

Volvo Trucks FL Electric, de eerste geheel elektrische truck

Met de FL Electric heeft Volvo, naar eigen zeggen, de eerste truck die volledig elektrisch is voor commercieel gebruik. Hij is onder andere bedoeld voor stedelijke distributie en afvalverzameling. Volvo speelt hiermee in op een groeiende vraag naar dit soort vrachtwagens.

Lees verder
Opmerkelijk

Simon Loos start hernieuwd opleidingstraject ‘Les met Loos’

Met het oplopen van het chauffeurstekort is er vanzelfsprekend meer aandacht voor het opleiden van nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Simon Loos speelt hier op in met zijn vernieuwde Les met Loos-opleidingen waarbij zowel slagingsgarantie als baangarantie geboden worden.

Lees verder
Opmerkelijk

Interviews chauffeurs over geluidsoverlast koelmotoren

Vanaf dinsdag 3 april worden er op verschillende grotere truckstops interviews met vrachtwagenchauffeurs afgenomen en geluidsmetingen gedaan. Reden is een onderzoek naar geluidsoverlast door koelmotoren.

Lees verder
Opmerkelijk

TX-FLEX smartphone-app geüpdatet met boordcomputerfuncties

De mobiele TX-FLEX-app van WABCO heeft een grote update gekregen. De app bevat nu uitgebreide telematicafuncties die voorheen alleen met een boordcomputer te gebruiken waren. De functies maken het mogelijk vloten op afstand te beheren op een flexibele en mobiele manier.

Lees verder
Opmerkelijk

Code 95 en richtlijnen rijbewijs aangepast

Een voorstel van de Europese Commissie voor het aanpassen van richtlijn 2003/59/EC is afgelopen dinsdag aangenomen door het Europees Parlement. De wijzigingen richten zich vooral op de rijopleiding, maar ook op de Code 95-trainingen. De nadruk ligt onder andere op veiligheid en duurzaamheid.

Lees verder
Opmerkelijk

Boetes ook voor buitenlandse transporteurs

Boetes voor buitenlandse vrachtwagens moeten ook gewoon geïnd worden, vindt TLN. De brancheorganisatie voor transport en logistiek doet een oproep aan de Tweede Kamer hier meer rekening mee te houden.

Lees verder
Opmerkelijk

Hoofdrol voor Bidfoodchauffeurs in wervingscampagne

Online voedingsmiddelengroothandel Bidfood zoekt honderd nieuwe chauffeurs. Hiervoor zijn zij een wervingscampagne gestart waarbij zij vier Bidfoodchauffeurs in een webserie volgen met de camera.

Lees verder
Opmerkelijk

Eerste NK Veiligste Chauffeur officieel van start

De eerste editie van het NK Veiligste Chauffeur van Nederland is op 1 maart van start gaan. In totaal hebben ruim 1300 beroepschauffeurs zich aangemeld voor deelname aan het prestigieuze evenement.

Lees verder
Opmerkelijk

Troostwijk veilt alles: Ex Us army surplus auction

Als je gek bent op vrachtwagens en als dat moderne spul niet echt aan jou besteed is, dan kun je je hart ophalen op een veiling van onder meer oud leger materiaal. Op 3 april is weer een kijkdag voor overtollig legermaterieel.

Lees verder
Opmerkelijk

Verlichte Truckoptocht

In Nijmegen werd op 23 december, de zaterdagavond voor kerstmis, voor de tweede keer een Verlichte Truckoptocht georganiseerd. De organisatie wil van het evenement een blijvende traditie in de binnenstad van Nijmegen maken. Hier een beeld- en videoimpressie [lees hele artikel in ROUTIERS 1-2018].

Lees verder