Opmerkelijk

Uitgelicht

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen met een aandoening

Enkele regels voor verschillende rijbewijzen zullen binnenkort worden versoepeld. Zo zullen er wijzigingen zijn voor personen die lijden aan hersentumoren of schizofrenie en psychoses. De wijzigingen zijn het gevolg van adviezen van de gezondheidsraad.

Lees verder

Sectormonitor: recordinstroom chauffeurs

In het eerste kwartaal van 2018 stroomt een record van 3.047 vrachtwagenchauffeurs de sector in op een totale instroom van 7.972. Hierdoor is er sprake van veel dynamiek op de arbeidsmarkt waar nu een recordaantal van bijna 150.000 mensen werkt.

Lees verder
Man Opmerkelijk

DB Schenker en MAN starten onderzoek naar platooning

In aanwezigheid van Andreas Scheuer, de Duitse Bondsminister van Transport & Digitale Infrastructuur, is een truck “platoon” van het kantoor van DB Schenker in Neufahrn nabij München via het digitale testtraject op de A9 naar Nürnberg gereden.

Lees verder
Opmerkelijk

Johannes Ritsma winnaar eerste NK Veiligste Chauffeur

De allereerste editie van het NK Veiligste Chauffeur is op zaterdag 9 juni gewonnen door Johannes Ritsma uit Surhuisterveen. De Fries is in het dagelijks leven werkzaam voor Boonstra Transport (Haulerwijk).

Lees verder
Opmerkelijk

Logistiek team Alpe d’Huzes krijgt nieuwe trailer van Nedcargo

Om te vieren dat Nedcargo al vijf jaar het logistiekteam van de Alpe ‘d Huzes steunt heeft het besloten dat dit jaar wat zichtbaarder te doen dan normaal. Het logistiekteam zal dit jaar met een splinternieuwe trailer, geleverd door Nedcargo, de wielrenners ondersteunen die de Alpe d’Huez beklimmen om donorgeld op te halen voor kankeronderzoek.

Lees verder
Opmerkelijk

We Are Transport: nieuwe transportbeurs in Brussel

De laatste standruimte voor de beurs ‘We Are Transport’ is verkocht. Dat meldt mede-organisator TLV, de Vlaamse zustervereniging van TLN. We Are Transport is de opvolger van de verdwenen beurs Trailer en heeft een formule die lijkt op de ook verdwenen BedrijfsautoRAI in Nederland.

Lees verder
Volvo

Finalisten NK Veiligste Chauffeur bekend

Tien beroepschauffeurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote landelijke finale van het NK Veiligste Chauffeur op 9 juni. De halve finale vond zaterdag plaats tijdens de kennisdag in Beesd, waar de honderd veiligste chauffeurs van Nederland acte de présence gaven.

Lees verder
Opmerkelijk Volvo

Volvo Trucks FL Electric, de eerste geheel elektrische truck

Met de FL Electric heeft Volvo, naar eigen zeggen, de eerste truck die volledig elektrisch is voor commercieel gebruik. Hij is onder andere bedoeld voor stedelijke distributie en afvalverzameling. Volvo speelt hiermee in op een groeiende vraag naar dit soort vrachtwagens.

Lees verder
Opmerkelijk

Simon Loos start hernieuwd opleidingstraject ‘Les met Loos’

Met het oplopen van het chauffeurstekort is er vanzelfsprekend meer aandacht voor het opleiden van nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Simon Loos speelt hier op in met zijn vernieuwde Les met Loos-opleidingen waarbij zowel slagingsgarantie als baangarantie geboden worden.

Lees verder
Opmerkelijk

Interviews chauffeurs over geluidsoverlast koelmotoren

Vanaf dinsdag 3 april worden er op verschillende grotere truckstops interviews met vrachtwagenchauffeurs afgenomen en geluidsmetingen gedaan. Reden is een onderzoek naar geluidsoverlast door koelmotoren.

Lees verder