Onderweg

Bekijk alle restaurants

Informatie over menu’s, parkeerplaatsen en andere faciliteiten zijn van groot belang voor chauffeurs. Welke restaurants kom ik tegen op mijn route en wat zijn de openingstijden? Je vindt het op Routiers.nl. Restauranthouder, staat jouw restaurant er nog niet tussen? Mail ons je gegevens en wij plaatsen je restaurant op de site, zodat chauffeurs het kunnen vinden.
Bekijk alle restaurants mail ons je restaurant
Onderweg Restaurant

Restaurant De Elft: Veel ingrediënten uit de omgeving

Je kunt eigenaresse Mieke Adams wel honkvast noemen. Ruim veertig jaar terug ging zij als jongste medewerker aan de slag in nostalgisch restaurant De Elft, en ze heeft er nog geen genoeg van. Sinds zeventien jaar is het bedrijf in haar handen. “En in 2025 bestaan we honderd jaar!”

Lees verder
Restaurant

Truckerscafé-restaurant Bij Marjan: wat de pot schaft

Hoe toevallig kan het zijn: de voorloper van café-restaurant Bij Marjan stond te koop in het havengebied van Amsterdam. Erwin Prop en Marjan de Boer die er regelmatig een hapje kwamen eten, kregen er lucht van. Zij hadden juist hun ontslag gehad en al jaren beschikten ze over horecapapieren. De beslissing was snel genomen.

Lees verder
Meerijden

Meerijden met Leffert Hoogenberg

Enthousiast, gedreven, vakkundig en betrokken. Dat merk je meteen als je een dagje meerijdt met Leffert Hoogenberg (27), chauffeur bij Rotra in Nieuw-Amsterdam. Hij heeft niets met de negativiteit rondom het beroep chauffeur, zoals ook laatst weer in Nieuwsuur. “Zonde; zo´n mooi vak.”

Lees verder
Meerijden

Meerijden met Nathaly Bol

De zelfverzekerde Nathaly Bol van Leo Bol Transport en Truckrestauratie lijkt niet erg onder de indruk van haar vierde plaats tijdens de wedstrijd Veiligste chauffeur van Nederland. Ze vraagt zich serieus af of de klanten van Bol wel op de hoogte zijn van haar nominatie. “Misschien raar, maar ik vond het die dag wel spannend om met een onbekende truck te rijden. Die ken ik niet door en door.”

Lees verder
Onderweg Restaurant

Wegrestaurant Wendy’s De Zeelandbrug

Wendy’s De Zeelandbrug in Zierikzee bestaat deze maand precies een jaar. Gunstig gelegen aan de voet van de Zeelandbrug is dit een in alle opzichten ideale plek voor chauffeurs om te pauzeren en/of te overnachten. Wim Veerhoek is de trotse uitbater.

Lees verder
Meerijden Onderweg

Meerijden met Simon Loos' servicemonteur

Iedere week weer doet Roel Harlaar als service-monteur bij Simon Loos verschillende vestigingen aan om als het even kan trekkers en trailers met storingen weer snel op weg te helpen. Niet naar de garage hoeven met deze trucks scheelt chauffeurs en bedrijf heel veel kostbare tijd.

Lees verder
Restaurant

Wegrestaurant In de Klaver: Entertainend familiebedrijf

Je zou er bijna verdwalen, zo groot is het: wegrestaurant In de Klaver in Niebert, op de grens van Friesland en Groningen. De ogen van Martin van de Velde twinkelen. “Dat is zo gegroeid.” Van alleen het dorp moeten ze het niet hebben.

Lees verder
Restaurant

De Lichtmis nog steeds blij met Herman den Blijker

Een goede kerel, die Herman den Blijker, vindt Peter Huisman van De Lichtmis in Zwolle nog steeds. Dankzij hem trekt het horecabedrijf behalve chauffeurs ook families uit de buurtschappen en dorpen in de omgeving.

Lees verder
Meerijden

Meerijden met een paardenmestvervoerder

Psssst, klinkt het met regelmaat in de cabine. Dat is de luchtverfrisser die een frisse lentebloesem verspreidt. Chauffeur Martijn van den Berg van Amco ruikt namelijk liever bloemen dan paardenpoep.

Lees verder
Restaurant

Hotel-restaurant Op de Vos

Twee riante eigen parkeerplaatsen aan weerszijden van de N276. Die zijn eigendom van Hotel-restaurant Op de Vos in Sittard. Tegenwoordig parkeren er steeds vaker sportende chauffeurs. Ze vinden de stamtafel van Routiers minder interessant. Nicole en Jean Jeurissen bestieren het horecabedrijf uit 1958.

Lees verder
Parking

Beveiligde Truckparking Duiven open

Er is weer een nieuwe, grootschalige beveiligde truckparking open. Nu op industrieterrein Centerpoort Noord, aan de A12, bij Duiven. Hier kunnen 200 vrachtwagenchauffeurs veilig overnachten.

Lees verder
Restaurant

Wegrestaurant Malden In goede handen

Wegrestaurant Malden aan de A73. Voor veel chauffeurs een begrip. Dit niet in de laatste plaats door eigenaar Ton Bader. Hij stopt er echter mee per 1 januari 2018. Maar geeft het stokje door…

Lees verder
Restaurant

Wegrestaurant Betuwe A15 geopend

Wegrestaurant Betuwe A15 heeft onlangs haar deuren geopend. Eigenaar Bayram Yilmaz doet er alles aan om het passanten én chauffeurs naar de zin te maken.

Lees verder
Restaurant

Restaurant De Zingende Wielen een begrip

De Zingende Wielen in Den Oever. Voor veel chauffeurs al jaren dé plek om te eten en te overnachten op weg van Noord-Holland naar Friesland of andersom.

Lees verder