Zo vader, zo dochter

Mijn bedrijf 26-07-2019
Zo vader, zo dochter

Wim en Wendy de Leeuw ondernemen sinds kort samen en doen dat beiden met een Volvo FH 460 PK. Wim de Leeuw, van het gelijknamige Wim de Leeuw Transport V.O.F. uit Hellouw, heeft kortgeleden zijn tweede vrachtwagen bij Van Dijk Trucks Culemborg aangeschaft. Zijn dochter Wendy neemt de oude over, na haar besluit om zich bij haar vader in het bedrijf te voegen. De nieuwste truck is het vernieuwde model van de eerste: een Volvo FH 4×2.

Zo vader, zo dochter

De vrachtwagens zijn speciaal in de ‘De leeuw-kleuren’ gespoten en dragen beide de namen van vader en dochter. De trucks zijn met onder meer de nodige veiligheidsvoorzieningen, Dynamic Steering, een goede geluidsinstallatie en een standairco.

Kiezen voor het vak

Wim is in 2011 voor zichzelf begonnen, maar werkt al langer als vrachtwagenchauffeur. Wendy koos twee jaar geleden definitief voor het vak en begin dit jaar zijn ze samen in een VOF gestapt. Wim koos voor Van Dijk Trucks vanwege de goede service. “Die gaat verder dan alleen de auto. Ze zijn bereid te helpen met alles eromheen, zoals het eurovignet, en ze denken mee over de financiering. Wat ik echter het belangrijkste vind: in die eerste acht jaar heb ik bijna nooit problemen gehad. En die keren dat dat wel zo was, stond er bij Van Dijk binnen een kwartier een monteur aan de wagen te sleutelen. Dat vind ik zo ontzettend knap! Iedere minuut die je stilstaat, kost immers geld.”