Zeven nieuwe Atego’s voor Vonk en Co

Algemeen 17-04
Zeven nieuwe Atego’s voor Vonk en Co

Internationaal transportbedrijf Vonk en Co BV heeft zeven nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. Het gaat om gesloten bakwagens van het model Atego. De nieuwe trucks vervangen de zeven Atego’s die de witgoedtransporteur ruim negen jaar in gebruik heeft gehad.

Zeven nieuwe Atego’s voor Vonk en Co

De nieuwe Atego’s worden vooral ingezet voor het transport van witgoed vanuit het distributiecentrum van Vonk en Co in Tiel en rijden dagelijks routes door heel Nederland. Wagenparkbeheerder John van Hattem over zijn keuze voor de Atego: “Wat goed is, mag goed blijven. In de afgelopen jaren deden de Atego’s prima diensten. Nu kunnen we met deze nieuwe serie weer minstens acht jaar vooruit Deze truck is door zijn formaat en soepele handling zeer geschikt voor het distributiewerk waar we hem voor inzetten. We zijn prima tevreden over de prestaties van onze dertien Atego’s in de afgelopen jaren.”

“In principe vervangen we alle trucks na acht jaar en deze serie heeft het ruim negen jaar goed gedaan. Ze zijn qua interieur en bediening nagenoeg gelijk aan de trucks die ze vervangen. Onze chauffeurs stappen dus in een nieuwe truck die ze al goed kennen.” Alle Atego’s hebben, zoals dat kenmerkend is voor het wagenpark van Vonk en Co, een rode cabine met een zwarte bak achterop.

Ruimte om te slapen

Een van de voordelen van de Mercedes-Benz Atego is volgens Van Hattem de relatief grote cabine. “We hebben voor het distributiewerk ook trucks rondrijden van een ander merk. De Atego heeft ten opzichte van die wagens nét een streepje voor wat betreft de cabinegrootte. Er is meer ruimte voor het bed. Onze chauffeurs zijn hier blij mee. Immers: als ze een middagdutje willen doen, vinden ze achter de stoelen in de Atego een vrij riant bed om rond lunchtijd even in te liggen. Ook over de betrouwbaarheid van de Atego zijn we te spreken. We nemen de trucks dan ook af met servicecontract, waardoor we over de gehele levensduur zeker kunnen zijn van een perfecte technische staat van ons wagenpark. Daarbij is de samenwerking met onze dealer ook prettig: ze staan altijd voor ons klaar.”

Lees ook: ABW en HalloSlaap werken samen voor uitgeruste chauffeurs