Zelfrijdende Volvo’s aan de slag in kalkmijn

Volvo Trucks gaat aan het Noorse Brønnøy Kalk een eerste commerciële zelfrijdende oplossing leveren voor het transport van kalksteen van een open mijn naar een nabijgelegen haven.

Zelfrijdende Volvo’s aan de slag in kalkmijn| Routiers
Zelfrijdende Volvo’s aan de slag in kalkmijn| Routiers
Zelfrijdende Volvo’s aan de slag in kalkmijn| Routiers

De oplossing voor Brønnøy Kalk beslaat het transport van kalksteen door zes zelfrijdende Volvo FH-trucks over een afstand van 5 km door tunnels tussen de mijn zelf en de maalinstallatie. Testen met deze oplossing werden met succes uitgevoerd en gaan nog even door tot de trucks eind 2019 volledig operationeel zijn.

Transportoplossing

De overeenkomst volgt op recente projecten rondom autonoom rijden in andere mijnen, de oogst van suikerriet en afvalinzameling. Voor Volvo Trucks is de commerciële oplossing voor Brønnøy Kalk een hoogtepunt. In plaats van trucks af te nemen, schaft Brønnøy Kalk namelijk een transportoplossing aan voor het transport van kalksteen tussen de twee hubs.

Duurzaamheid en veiligheid

“Dit is een belangrijke stap voor ons”, vertelt Raymond Langfjord, managing director van de mijn. “We hebben een duidelijke visie om voordeel te halen uit nieuwe technologische en digitale oplossingen. We zochten daarvoor een betrouwbare en innovatieve partner, die onze focus op duurzaamheid en veiligheid deelt.” Voor een chauffeur werkt het dagelijks rijden van een dergelijke traject immers geestdodend.

Kijk HIER naar een filmpje over de zelfrijdende Volvo’s bij Brønnøy Kalk.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.