Wim Enderink: 'Leuk om veel vaste klanten te kennen'

“Veertig jaar rijd ik volgend jaar januari al voor Wissels Afvaltransport Zutphen, onderdeel van de Wissels Groep in Zutphen”, vertelt Wim Enderink. “Ik ben via een loonwerker bij Wissels terechtgekomen en nooit meer vertrokken.” 

Wim Enderink: 'Leuk om veel vaste klanten te kennen'| Routiers
Wim Enderink: 'Leuk om veel vaste klanten te kennen'| Routiers

Mijn Lading
Wie: Wim Enderink (63)
Truck: Volvo FMX-2
Bedrijf: Wissels Groep, Zutphen
Waarheen: Nederland

“De eerste vijf jaar heb ik op een zandkieper gereden, een Magirus Deutz 6×6. Nadat Wissels een bedrijf had overgenomen dat gespecialiseerd was in afvaltransport, ben ik dat gaan doen en dat doe ik nog steeds. En geloof het of niet, nog iedere dag met veel plezier. Ik rijd nu veel met een Volvo FMX met en zonder aanhanger en kan dan maximaal drie containers vervoeren. Dat doe ik grotendeels in een straal tot 50 kilometer rondom Zutphen, maar zo nodig door heel Nederland, tussen de verschillende bouwbedrijven en de locaties waar ik het afval, grond, puin of restafval, kan lossen. En dat bevalt me goed.” 

‘Klanten bellen mij’

“We werken voor veel vaste klanten en inmiddels ken ik daar iedereen. Het is dan ook altijd leuk om op al die plekken een paar keer per maand langs te gaan. Het leuke van dit werk is ook dat, juist omdat ze je kennen, ze je zelf opbellen als er een container gehaald of gebracht moet worden. Dat doe ik tussendoor. Natuurlijk geef ik dat dan door aan onze planning op kantoor. Maar er is daarvoor ruimte en ik kan zelf bepalen of zo’n extra ritje past en dat kan ik dan indelen.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.