Willie van Dijk: ’Met Renault T fluitend de bergen in'

Mijn rit 17-01-2020
Willie van Dijk: ’Met Renault T fluitend de bergen in'

“Ik rijd met de nieuwe Renault-truck T met oplegger pallets van een van onze vestigingen naar klanten toe”, vertelt Willie van Dijk. “Het leuke is dat deze truck in november dit jaar tijdens de vierde editie van de Renault Truck-Ambassadeursdag als mooiste Renault-truck van Nederland is verkozen.” 

Willie van Dijk: ’Met Renault T fluitend de bergen in'

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Willie van Dijk: ’Met Renault T fluitend de bergen in'

Mijn Rit
Wie: Willie van Dijk
Truck: Renault T
Bedrijf: Bull Pallets & Palletrecycling, Boven leeuwen/Horst/Kranenburg ( Duitsland)
Waarheen: Nederland /Duitsland

Willie van Dijk: ’Met Renault T fluitend de bergen in'

“Ik werk voor Bull Pallets & Palletrecycling en doe dat nu zo’n vier jaar met veel plezier. We gaan bijna elke week naar bijvoorbeeld Kaiserslautern in Duitsland. Dat is een hele mooie rit en het fijne is dan dat je met deze Renault T met 480 pk ook fluitend de bergen in kunt rijden. Hoewel ik in eerste instantie geen Renault-fan was, was er een klik vanaf het moment dat ik erin ben gaan rijden. Het rijcomfort van de Renault vind ik helemaal geweldig. Het is een genot om met zo’n auto te rijden. Heel prettig vind ik ook het rijden voor het bedrijf van directeur Ardie Bull. Het een bedrijf is waar je wordt gezien als mens en er rekening met je wordt gehouden. Wij leveren door heel Nederland en Duitsland nieuwe en gebruikte pallets. Ik rijd daarom elke dag met een lading pallets naar een of meerdere klanten in Nederland. 

Willie van Dijk doorkruiste Europa

Mijn droom was altijd om met een grote truck op het buitenland kon rijden. Vooral het vrije leven, het avontuur en de zelfstandigheid trokken me. Op mijn achttiende ben ik dan ook begonnen als vrachtwagenchauffeur en na twee jaar ben ik overgestapt naar het internationale transport. Daar heb ik acht jaar heel Europa doorkruist, van (Oost-)Duitsland, Italië, Frankrijk tot Denemarken en Zweden. Vooral Italië vond ik geweldig in de zomermaanden. Maar ook het rijden op Denemarken was super met hele mooie natuur en de overtochten met de boot.” 

Kijk hieronder naar de mooiste Renault-truck van Nederland én naar Willie van Dijk en Ardie Bull.