Werkschoenen: 'Chauffeur wil ook comfort'

Branded 24-01-2019
Werkschoenen: 'Chauffeur wil ook comfort'

Werkschoenen moeten uiteraard veiligheid bieden, maar veel chauffeurs zoeken ook nadrukkelijk naar comfort voor de lange uren achter het stuur.

Werkschoenen: 'Chauffeur wil ook comfort'

Bedrijfskledingleverancier Proforto heeft eens met chauffeurs meegekeken, wat zij van werkschoenen verwachten en waar deze aan moeten voldoen. Naast de veiligheid bij laden en lossen, het voorkomen van uitglijden op de roestvrijstalen laadklep, het zorgeloos kunnen lostrappen van laadkarremmen en bescherming tegen mogelijke gevaarlijke stoffen, zoeken de meeste chauffeurs ook nadrukkelijk naar comfort voor de lange uren achter het stuur.

Werkschoenen: 'Chauffeur wil ook comfort'

De juiste veiligheidsschoenen

De bezorger is er verantwoordelijk voor het pakketje van de favoriete webwinkel op tijd aankomt. Dit vraagt om extra bescherming en comfort, om deze mensen het leven iets veiliger en makkelijker te maken. De juiste veiligheidsschoenen kunnen daar een bijdrage in leveren.

Comfort is belangrijk

Als het gaat om schoeisel, gaan chauffeurs graag voor gemak. Oftewel: makkelijk in- en uitstappen. In de regel schoppen ze, zodra ze in de cabine zitten, hun schoeisel uit. Want veel bezorgers met weinig stops vinden het fijn om op blote voeten of op hun sokken te rijden. Als ze ergens moeten uitstappen, schieten de chauffeurs het liefste makkelijk in hun werkklompen of instappers.

Het rijden zonder schoenen is een keuze. Het is niet verboden. Echter, in geval van een (bedrijfs)ongeval kan de verzekeraar ervoor kiezen niet uit te keren. Een chauffeur kan het zichzelf beter gemakkelijk maken met comfortabele werkschoenen die hij niet eens uit wíl doen. Proforto speelt hierop in met comfortabele veiligheidsschoenen, geïnspireerd op Puma-vrijetijdsschoenen: een werkschoen met een gemakkelijke instap, ventilerend bovenwerk, een elastische sluiting en een hiellus voor gemakkelijk aan- en uittrekken.

Wat is de juiste schoen?

Werkschoenen kunnen te ruim of te krap zitten. In beide gevallen is pijn het resultaat. Voorkomen is beter dan genezen: het is dus van belang dat een chauffeur de schoenen voor aanschaf goed past. De ene schoen zit niet hetzelfde als de andere, dus de maat kan verschillen. Bij het bepalen van de juiste maatvoering is het belangrijk erop te letten dat de werkschoen buigt waar de voet ook buigt, en dat deze goed moet passen zonder dat de voorkant (beschermende neus) wordt geraakt.

Sokken

Geen goede schoen zonder goede sok. Goede sokken dragen namelijk bij aan een gezond klimaat in de schoen: ze zorgen ervoor dat voeten warm blijven wanneer het koud is, en koel blijven wanneer het warm is. De werkomstandigheden bepalen de keuze voor bepaalde sokken.

Uiteraard moet een sok ook het transpiratievocht weghalen bij de voet en uitdampen naar de voering van de schoen. Dit gebeurt met technische holle vezels. Ook kan een sok voorzien zijn van een antibacterieel garen, dat zorgt dat schimmels minder kans hebben zich bij de voet te nestelen en voor vieze geurtjes te zorgen.