Wegrestaurant Wendy’s De Zeelandbrug

Onderweg 14-09-2018
Wegrestaurant Wendy’s De Zeelandbrug

Wendy’s De Zeelandbrug in Zierikzee bestaat deze maand precies een jaar. Gunstig gelegen aan de voet van de Zeelandbrug is dit een in alle opzichten ideale plek voor chauffeurs om te pauzeren en/of te overnachten. Wim Veerhoek is de trotse uitbater.

Wegrestaurant Wendy’s De Zeelandbrug

“Langzaam beginnen mensen de weg naar ons te vinden”, zegt Wim. “Dat gaat niet van de ene op de andere dag als een horecagelegenheid, zoals ook De Zeelandbrug, jaren gesloten is geweest. Maar met goed en gevarieerd eten, een huiselijke sfeer, gezelligheid, voldoende parkeergelegenheid en grote terrassen heb ik er alle vertrouwen in.”

Wegrestaurant Wendy’s De Zeelandbrug

Pleisterplaats

Wegrestaurant Wendy’s De Zeelandbrug

Hoewel Wim zelf uit de horeca komt, heeft hij iets met chauffeurs en wist hij vanaf dag één dat Wendy’s De Zeelandbrug weer een pleisterplaats voor chauffeurs moest worden. “Ik heb daarom ook direct via een bevriende chauffeur andere chauffeurs uitgenodigd en heb gevraagd wat ze graag wilden qua ruimte, kaart en voorzieningen. Daar kwam toen uit dat ze het liefste een aparte ruimte voor zichzelf wilden. Dat was hier geen probleem, want er is ruimte genoeg.” Het truckerscafé, met eigen kaart en eigen prijzen, zit nu op de eerste verdieping en is met een buitentrap vanaf de parkeerplaats aan de zijkant bereikbaar. “De chauffeurs hebben van hieruit zicht op de parkeerplaats. Dat geeft een goed gevoel.” Een andere chauffeurswens was een douchegelegenheid. “Ik heb toen in eerste instantie voorgesteld daarvoor twee cabines te plaatsen aan de zijkant van het pand bij de parkeerplaats. Chauffeurs zouden dan niet afhankelijk zijn van onze openingstijden. Ze raadden me dat echter ten zeerste af in verband met diefstal en vandalisme. Vandaar dat we nu druk bezig zijn met het aanleggen van een doucheruimte op de eerste verdieping. Volgende week kan die worden gebruikt.”

Facebook

“Er zitten hier doordeweeks nu tien tot vijftien chauffeurs. Dat aantal mag zeker verdubbelen. Ik verwacht dat we over een jaar een heel eind in die richting gaan. Facebook en mond-tot-mondreclame werken daarvoor het beste. Het is leuk om daar mee bezig te kunnen zijn en zo je zaak op te kunnen bouwen!”

Dit is een samenvatting. Lees het volledige artikel Routiers 4 2018.