Wegrestaurant Roadrunner: 'Chauffeurs zijn geen paria’s'

De dag voorafgaande aan dit interview had Jurrian Visscher een topdag. Maar liefst dertig vrachtwagens hielden halt bij Roadrunner in Dalfsen. Via een lobby probeert de restauranteigenaar voor elkaar te krijgen dat chauffeurs weer in het restaurant kunnen eten. “Bizar dat zij, die zorgen dat wij alles thuis krijgen wat ons hartje begeert, als paria’s hun maaltijd veelal in hun auto of buiten moeten oppeuzelen.”

Wegrestaurant Roadrunner: 'Chauffeurs zijn geen paria’s'| Routiers
Wegrestaurant Roadrunner: 'Chauffeurs zijn geen paria’s'| Routiers
Wegrestaurant Roadrunner: 'Chauffeurs zijn geen paria’s'| Routiers

Voor de coronatijd liep het als een tierelier bij Roadrunner. En ook afgelopen zomer pakte uit als een onverwacht mooie tijd voor het bloeiende bedrijf. Roadrunner ging aan de slag met een all-intapasconcept en dat sloeg in als een bom. “In totaal konden we vorig jaar binnen twaalf tafeltjes kwijt van diverse grootte. En door het mooie weer streken ook veel klanten neer op ons terras.” 

Slechte tijden voor Roadrunner

Jurrian windt er geen doekjes om: zakelijk gezien zijn het momenteel ronduit slechte tijden voor het wegrestaurant aan de doorgaande weg. Zonder overheidssteun zou Visscher het niet kunnen bolwerken. Toch is Roadrunner zeven dagen open als service aan de chauffeurs. “Deze mensen houden onze maatschappij draaiende, daarom kunnen ze hier iedere dag terecht.”  Chauffeurs die bij Roadrunner overnachten, kunnen dag en nacht gebruikmaken van douche en toilet. Jurrian geeft ze een sleutel mee. Maar als het gaat om het avondeten mogen de professionals alleen maar een maaltijd aan de bar bestellen om die vervolgens in de vrachtwagen te verorberen. 

Net als daklozen

Samen met collega Sandra van Schaeren van wegrestaurant Malden is Jurrian een actie gestart. Hij vindt het belachelijk dat de chauffeurs niet binnen hun avondhap mogen nuttigen. Inmiddels hebben zich nog eens 26 collega-wegrestaurants aangesloten bij dit initiatief. “Sandra en ik zijn gaan praten bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Die hebben ons nu doorgestuurd naar hun collega’s van Economische Zaken.” Ondertussen heeft Koninklijk Horeca Nederland deze plannen doorkruist. Chauffeurs mogen nu door hen, net als daklozen(!) als het minimaal vijf dagen 0 °C is of kouder, inderdaad hun maaltijd binnen verorberen. Sandra en Jurrian vinden dat lang niet voldoende. “Uit menselijk oogpunt moeten ze binnen mogen plaatsnemen.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.