Wegrestaurant Feyenoord: 'Chauffeur moet zich hier thuis voelen'

Onderweg 14-05-2021
Wegrestaurant Feyenoord: 'Chauffeur moet zich hier thuis voelen'

Gezelligheid, altijd bereid tot een praatje én om een stapje extra te zetten. Dat maakt wegrestaurant Feyenoord in Nunhem tot een geliefde stopplek voor chauffeurs. En deze gastvrijheid werpt ook in coronatijd zijn vruchten af: vooral het plaatsen van een toiletwagen en het permanent toegankelijk maken van de douches zorgde het afgelopen jaar voor extra aanwas van chauffeurs.

Wegrestaurant Feyenoord: 'Chauffeur moet zich hier thuis voelen'

Een wegrestaurant vernoemd naar de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord, dat verwacht je niet meteen in Midden-Limburg. Maar deze naamgeving komt niet uit de lucht vallen; er kleeft een bijzonder verhaal aan. “Toen mijn ouders Piet en Netje de zaak in 1968 overnamen, droeg deze al de naam ‘Feyenoord’”, vertelt eigenaresse Ans Smeets. “De vorige eigenaar had het café zo gedoopt. Hij was namelijk een fervent aanhanger van Feyenoord. Toen de spelersbus van Feyenoord op een dag stopte bij zijn zaak, was hij dan ook lyrisch. Hij beloofde de spelers: wanneer jullie goed presteren en nog een keer hier terugkomen, vernoem ik mijn zaak naar jullie club. Dat gebeurde, en zo kwam het naambord Feyenoord op de gevel.”

Wegrestaurant Feyenoord: 'Chauffeur moet zich hier thuis voelen'

Tijd voor een praatje in Feyenoord

Feyenoord is een volwaardig wegrestaurant met negentig zitplaatsen en een behoorlijk uitgebreide kaart. “Chauffeurs zijn nog steeds een belangrijke klantgroep voor ons, maar de meeste omzet komt van gasten uit de omgeving”, vertelt Ans Smeets. “Deze laatste klantgroep is vooral sinds 2008 belangrijker geworden, toen de A73-Zuid tussen Venlo en de A2 bij Echt werd geopend. Hierdoor hoeven chauffeurs in principe niet meer over de N273 te rijden. Wij sorteerden hier destijds op voor door onze menukaart uit te breiden, zodat ons restaurant ook aantrekkelijker werd voor mensen uit de omgeving.”

Desondanks is er nog altijd een grote groep chauffeurs die Restaurant Feyenoord weet te vinden: zij rijden graag een stukje om voor een schnitzel of biefstukje uit de keuken van de familie Smeets. “We bieden de chauffeurs iedere week twee of drie verschillende dagschotels. En serveren hen een driegangenmenu voor 19,50 euro. Maar veel chauffeurs komen ook voor de gezelligheid; ze kunnen hier altijd terecht voor een praatje. En we zeggen in principe nooit ‘nee’.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.