VVN zoekt 'dodehoekvoorlichters'

Jaarlijks gebeuren er in ons land gemiddeld 50 dodehoekongevallen met vrachtauto’s en kwetsbare weggebruikers. Daarom zoekt Veilig Verkeer Nederland (VVN) chauffeurs die voorlichting willen geven aan basisschoolleerlingen over de gevaren van de dode hoek.

VVN zoekt 'dodehoekvoorlichters'| Routiers

9 van de 50 ongevallen zijn met een dodelijke afloop. Ondanks dat vrachtauto’s spiegels en soms zelfs camerasystemen hebben, kan toch de chauffeur niet álles zien. Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers of bromfietsers ineens onzichtbaar worden, ze zitten dan in de dode hoek.

VVN: ‘Kinderen kwetsbare groep bij dode hoek’

Kinderen zijn bij uitstek een kwetsbare groep. Om hen bewuster te maken van de risico’s van de dode hoek organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) dodehoeklessen voor basisschoolleerlingen van groep 7 & 8. De praktijkonderdelen van deze lessen worden gegeven door vrachtautochauffeurs en ondernemers. Het gaat hier om het onderdeel waarin kinderen (vaak voor het eerst) ervaren wat de chauffeur ziet maar vooral wat hij niet ziet. Vuistregels voor kinderen en andere weggebruikers zijn: houd daarom meer dan drie meter afstand en ga nooit naast een vrachtauto staan, maar blijf er altijd rechts achter met zeker drie meter afstand. Dit is de rode draad van het lesprogramma.

Voor dit praktijkdeel is VVN op zoek naar chauffeurs en bedrijven die dit ook belangrijk vinden en hier graag aan mee willen werken. Meer informatie? Mail of bel met projectleider Rivkah Zeeman van Veilig Verkeer Nederland, [email protected], T 088 524 88 29. (AH)

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.