'Voor het eerste een magnetron in de auto'

“Bij ons is het werk op Italië, Spanje, Frankrijk en ook andere Europese landen gewoon doorgegaan”, aldus Dennis Grooten, chauffeur bij De Vries Transport, in deze aflevering van Mijn leven in de coronacrisis. Maar de magnetron bleek onmisbaar.

'Voor het eerste een magnetron in de auto'| Routiers
'Voor het eerste een magnetron in de auto'| Routiers
'Voor het eerste een magnetron in de auto'| Routiers

Mijn Leven als chauffeur sinds de coronacrisis
Wie: Dennis Grooten
Bedrijf:  De Vries Transport, Hoensbroek
Truck: DAF Super Space Cab

“Wij hebben bij De Vries Transport weinig tot geen stilstand gehad. In Frankrijk, waar ik veel kom, was het op zich best oké geregeld, Wel waren er in het begin natuurlijk de restaurants dicht en dat was lastig, want ik ben altijd de hele week van huis en overnacht en eet dan bij een wegrestaurant.” 

Magnetron hard nodig

“Ik heb nu dan ook voor het eerst in mijn 22-jarige carrière als chauffeur een magnetron in mijn auto staan. Het sanitair en de douches langs de Franse snelwegen waren in principe gewoon geopend. Bij veel pompstations kreeg je als chauffeur ‘s morgens zelfs de koffie gratis en op sommige plaatsen deelden ze zelfs ‘s avonds gratis maaltijden uit. Naderhand met de take away werd het allemaal gemakkelijker, maar feit blijft dat je toch alleen in de auto zit te eten. Iets wat je eigenlijk helemaal niet gewend bent, althans ik niet.”

Minder goed geregeld

“In Spanje was het allemaal iets minder goed geregeld. Restaurants waren dicht en op veel plekken mocht je ook niet naar een toilet of douche – niet bij gelegenheden langs de snelweg en ook niet bij klanten. Op sommige losadressen werd bij het betreden van het terrein ook vaak je temperatuur gecontroleerd. Gelukkig is nu in Spanje in principe alles weer open. In Frankrijk ook, zij het met regels. Hopelijk kunnen we snel weer terug naar het oude normaal.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.