Volvo schetst toekomstbeeld autonoom rijden

Volvo Trucks heeft twee video’s uitgebracht over autonoom rijdende trucks. Ze laten zien hoe autonoom rijden het leven en werken van de vrachtwagenchauffeur in de komende jaren zal veranderen. Ze moeten ook het beeld wegnemen dat autonoom rijdende vrachtwagens het werk van vrachtwagenchauffeurs zullen overnemen.

 

Volvo Trucks Director Human Factors for Automation Ann-Sofi Karlsson is er heel duidelijk over: “Bij autonoom rijden gaat het er niet om werkgelegenheid te laten verdwijnen. Ook in de toekomst zal er veel vraag zijn naar bekwame chauffeurs. De handel en de wereldbevolking blijven groeien, dus geldt dat ook voor het goederenvervoer. Autonoom rijden zorgt alleen dat dit nog efficiënter verloopt.”

 

Focus op veiligheid

Omdat mensen altijd kwetsbaar blijven en de verkeerscomplexiteit steeds verder toeneemt, ligt de focus binnen het autonoom rijden project van Volvo Trucks vooral op veiligheid. Belangrijke pilots met zelfrijdende trucks in de mijnbouw, de afvalinzameling en op suikerrietplantages hebben aangetoond dat autonoom rijden niet alleen de veiligheid verbetert, maar dat ook de productiviteit enorm toeneemt. Door truck platooning op snelwegen kunnen bovendien het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden teruggedrongen. De beide video’s geven best een leuke kijk op de nieuwe wereld waarin machines ons steeds beter gaan ondersteunen.

 

Volvo schetst toekomstbeeld autonoom rijden| Routiers
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.