Volvo Trucks introduceert Truck Start App

Merken 03-03-2019
Volvo Trucks introduceert Truck Start App

Volvo Trucks introduceert de Truck Start App: een interactief hulpmiddel bij de voertuigaflevering. De toepassing ondersteunt chauffeurs om het maximale uit hun truck te halen op een interactieve manier. Door de aflevering van een truck op deze manier uit te breiden, wil Volvo Trucks voorkomen dat er slechts één moment is waarop de functies van de truck worden toegelicht.

Volvo Trucks introduceert Truck Start App

De Truck Start App laat gebruikers door middel van een mobiel spel ervaring opdoen met hun Volvo-truck zowel voor, tijdens als na aflevering. “De aflevering van een nieuwe truck krijgt niet altijd die tijd die het verdient”, stelt Raymond Wittenberg, manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland. “Onze producten en de vele functies in een Volvo-truck introduceren wij graag professioneel, zodat zij ten volle worden ingezet en benut. Verkeerd of onvoldoende gebruik van de functies leidt mogelijk zelfs tot ontevredenheid. Om dit voor te zijn en de chauffeur waar mogelijk te ondersteunen, introduceren wij de Truck Start App.”

Learning technology

De Truck Start App werd door Volvo Trucks Nederland in samenwerking met RMMBR uit Amsterdam ontwikkeld. De app is ook bij learning technology-experts niet onopgemerkt gebleven. Hij won onlangs de derde prijs bij de Learning Technology Awards in Londen in de categorie ‘Best Learning Technology Project’. De Truck Start App is beschikbaar in de AppStores.