Volvo FMX-maatwerk met Tadano Nederland

Merken 03-04-2019
Volvo FMX-maatwerk met Tadano Nederland

Tadano heeft twee truckkranen geleverd aan Kraanbedrijf Nederhoff in Gouda. Tadano bouwde de HK 40-kranen op op een Volvo FMX 8×2.

Volvo FMX-maatwerk met Tadano Nederland

Tadano Nederland uit Purmerend gebruikt voor de opbouw van zijn mobiele telescoopkranen graag de Volvo FMX. Het sterke chassis en goede samenwerking met Volvo Trucks en dealer Van der Linden van Sprankhuizen zijn voor de kraanbouwer belangrijke redenen om voor deze sterke combinatie te kiezen.

Volvo FMX-maatwerk met Tadano Nederland

Twee varianten

Tadano levert mobiele telescoopkranen met hefvermogens van 40 tot 600 ton. Onderdeel daarvan zijn truckkranen, die in twee varianten beschikbaar zijn. Het bedrijf uit Purmerend koopt het chassis, bouwt de kraan op en verkoopt vervolgens de truck. “De truckkranen die wij leveren, hebben een maximaal hijsvermogen van 40 of 70 ton”, zegt salesmanager Richard Beenen van Tadano. “Ons aanbod in dat segment bestaat uit de HK 40 en HK 70, opgebouwd op het chassis van de Volvo FMX. De Volvo FMX is daarvoor uitermate geschikt, mede dankzij de 10-tonsvooras, waarmee we bij de HK 70 het chassis technisch volledig kunnen uitnutten.”