Volvo FM LNG-trekkers voor Brauer Grondverzet en Transport

Brauer Grondverzet en Transport uit Belfeld voegt drie Volvo FM 460 LNG 4×2-trekkers toe aan de vloot. De reductie van CO2-uitstoot is de belangrijkste reden om te investeren in LNG-trucks. De levering komt tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Nebim. 

Volvo FM LNG-trekkers voor Brauer Grondverzet en Transport| Routiers
Volvo FM LNG-trekkers voor Brauer Grondverzet en Transport| Routiers

“Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn al jaren speerpunten voor ons”, vertelt mede-eigenaar Michel Sabella. “We kijken continu hoe we het transport schoner kunnen maken en de aanschaf van Volvo LNG-trucks is daarbij een logische stap. Deze trucks stoten tot 23 procent minder CO2 uit dan vergelijkbare dieseltrucks. De resterende CO2-uitstoot compenseren we overigens ook. We hebben ons namelijk aangesloten bij een collectief dat investeert in de aanplant van bomen. In feite zijn dit dus CO2-neutrale trucks.” 

Milieubewust ondernemen

Brauer Grondverzet en Transport is vooral actief in Limburg en Duitsland. Sabella: “We merken dat steeds meer opdrachtgevers duurzaamheid belangrijk vinden en daar bij aanbestedingen eisen aan stellen. Deze drie lng-trucks zetten we specifiek in voor een opdrachtgever die milieubewust ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, voor transport van grondstoffen van Duitsland naar Nederland. Daarbij is het mooi meegenomen dat we in Duitsland tot en met 2020 geen Maut hoeven te betalen voor deze trucks.” 

Volvo Globetrotter

Bij de configuratie van de trucks zijn ook andere opties toegepast om de CO2-uitstoot verder te verlagen. Zo zijn de trucks voorzien van Globetrotter-cabine. Sabella: “Dat doen we om twee redenen. Enerzijds heeft de chauffeur zo meer comfort en anderzijds verminderen we daarmee de luchtweerstand van de kipperoplegger. Daardoor besparen we brandstof en stoten we nog minder CO2 uit.”

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.