Volvo FM-betonmixer voor Hagen Beton

Hagen Beton uit Weesp heeft een Volvo FM-betonmixer aan de vloot toegevoegd. Dat is de tiende Volvo-truck die het bedrijf de afgelopen twee jaar in gebruik heeft genomen. De goede ervaringen die het bedrijf eerder opdeed met de Volvo FM en dealer Volvo Group Truck Center in Almere waren belangrijke redenen om wederom voor Volvo Trucks te kiezen.

Volvo FM-betonmixer voor Hagen Beton| Routiers
Volvo FM-betonmixer voor Hagen Beton| Routiers

Hagen Beton produceert en distribueert betonmortel voor allerlei verschillende toepassingen, zoals wegenbouw, bruggen en viaducten, woning- en utiliteitsbouw en stallen. Voor het transport worden steeds meer Volvo FM-betonmixers ingezet. “Volvo-trucks zijn zuiniger in brandstofverbruik dan andere merken”, zegt Robert Hagen van Hagen Beton over de keuze voor Volvo. “Bovendien hebben ze zwaardere, 10-tons gestuurde assen. Daardoor kunnen we het laadvermogen optimaliseren bij het vervoeren van betonmortel. De 10×4-confuraties hebben bijvoorbeeld een GVW van 49 ton. Meer laadvermogen betekent dat minder transportbewegingen richting de bouwplaats nodig zijn en dus een lagere CO2-uitstoot.”

Configuraties af fabriek

Een ander voordeel is dat configuraties af fabriek geleverd worden en er geen aanpassingen aan het chassis hoeven te worden gedaan voor de opbouw van de betonmixer van Mulder Europe. “Dat betekent een snellere doorlooptijd”, aldus Hagen.

Volvo Dynamic Steering

Het rijcomfort is een andere pre. De vijfassers zijn voorzien van Volvo Dynamic Steering, het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem. “Dat maakt het sturen zeer comfortabel en ergonomisch verantwoord”, zegt Hagen. “De chauffeurs zijn er zeer tevreden over.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.