Volvo FM-bakwagen en een Volvo FM-trekker voor Omoda

Volvo FM-bakwagen en een Volvo FM-trekker voor Omoda

Omoda rust zijn wagenpark uit met een Volvo FM-bakwagen en een Volvo FM-trekker. Het zijn de eerste Volvo-trucks voor de fashionretailer uit Zierikzee.

Volvo FM-bakwagen en een Volvo FM-trekker voor Omoda

De retailer heeft 34 winkels in Nederland en een vestiging in Antwerpen. Het bedrijf regelt de transport en logistiek zelf. Men bevoorraadt de winkels met een vloot van vier trucks en een bestelbus.

“Vanuit ons centrale magazijn in Zierikzee rijden we vaste routes”, zegt Pieter van der Paauw, logistiek manager van Omoda. “Elke winkel beleveren we drie tot vier keer per week. Door het transport zelf te doen, hebben we maximale controle over onze logistiek, maar ook de flexibiliteit om snel te schakelen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook eenvoudig voorraden tussen winkels uitwisselen.” 

Lage instap

Omoda zet voor distributie nu ook een Volvo FM 330 4x2-bakwagen en een Volvo FM 380 4x2-trekker in. “De Volvo FM is, vooral door de lage instap, echt een distributietruck. De Volvo FM-bakwagen is vervanging, de Volvo FM trekker-opleggercombinatie is nieuw. Die zetten we in voor het beleveren van de winkels die verder weg liggen van ons hoofdkantoor in Zierikzee.”

 Met het oog op de inzet in de binnenstad zijn de trucks uitgerust met het Visibility Plus-pakket, met onder meer een dode-hoekcamera in de spiegelsteun. De Volvo FM-bakwagen heeft daarnaast een 360 graden-camera voor extra veiligheid en zicht.

Ook in de cabine ontbreekt het chauffeurs aan niets. De trucks zijn voorzien van leren bekleding, een luchtgeveerde vooras en het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering.

 Financiering, verzekering, onderhoud

De trucks zijn opgebouwd en afgeleverd door Bluekens Truck en Bus in Goes. Het spuitwerk is gedaan door de spuiterij van Bluekens. Van der Paauw: “Voordeel van Bluekens Truck en Bus is dat we alles wat we nodig hebben voor ons rijdend materieel bij één partij kunnen onderbrengen: financiering, verzekering, onderhoud. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld een Volvo Gold Onderhoudscontract afgesloten. Verder heeft Bluekens expertise op het gebied van elektrisch rijden. Veel van onze winkels zitten in binnensteden en daar gaat distributie veranderen.”

Omoda verkoopt schoenen, tassen, accessoires en kleding. De retailer biedt een brede fashioncollectie voor dames, heren en kinderen. Omoda richt zich niet alleen op fysieke winkels, maar ook op de onlineshop in binnen- en buitenland.

Lees ook: Eerste Nederlandse elektrische LZV-combinatie op de weg