Volvo FH 500 8x4-bergingstruck voor Steenhoven

Merken 21-06-2019
Volvo FH 500 8x4-bergingstruck voor Steenhoven

Steenhoven Garage- en Takelbedrijven heeft een Volvo FH 500 8×4-bergingstruck in gebruik genomen.

Volvo FH 500 8x4-bergingstruck voor Steenhoven

“Deze truck zetten we in om in opdracht van Rijkswaterstaat trucks, bussen en touringcars te bergen”, vertelt mede-eigenaar Henk van der Steenhoven. “Daarnaast zorgen we in opdracht van bijvoorbeeld transportbedrijven en dealers, waaronder Volvo Group Truck Center, voor transport van voertuigen die in het buitenland zijn gestrand. Dat doen we in een straal van zo’n 500 kilometer rond Rotterdam, al komen we ook wel eens in Zuid-Frankrijk en Spanje. Indien gewenst nemen we een vervangende truck mee, zodat de chauffeur verder kan en halen we de defecte truck terug naar Nederland.”

Volvo FH 500 8x4-bergingstruck voor Steenhoven

I-Shift-versnellingsbak

De Volvo FH 500 8×4-bergingstruck is onder meer uitgerust met Volvo’s automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift, chassis met innerliner en bladgeveerde 9-tonsvooras. Van der Steenhoven: “De I-Shift maakt Volvo echt uniek. Het maakt het rijden zoveel makkelijker en comfortabeler. Deze truck is de opvolger van onze vorige Volvo. Die had ook al een I-Shift, maar je merkt dat deze versnellingsbak alweer verder is doorontwikkeld. Het rijcomfort is nog beter geworden.”

Volvo FH 500 8x4-bergingstruck voor Steenhoven

Specifieke configuratie Volvo FH

In samenspraak met Van der Steenhoven heeft Volvo Group Truck Center in Rotterdam de configuratie van de Volvo FH nauwkeurig afgestemd op de specialistische opbouw, die is verzorgd door De Groot Techniek. “Dankzij de twee 20-tonslieren en een arm die tot 4,5 meter uitschuifbaar is, kunnen we met deze truck alles boven de 3,5 ton bergen, van trucks tot bussen en touringcars.” Bij het bepalen van de configuratie was er speciale aandacht voor de remmen. Van der Steenhoven: “Volvo Engine Brake Plus en compact retarder zorgen voor extra remkracht, een belangrijke voorwaarde om gestrande voertuigen veilig te kunnen vervoeren. Er hangt wel een paar ton achter de truck en dan is het zaak om voldoende remkracht te hebben.”

Globetrotter-cabine

Om het bergingswerk veilig te kunnen doen, is de truck uitgerust met verstralers en zwaailampen. Het intelligente klimaatsysteem I-ParkCool draagt bij aan een aangenaam werk- en rijcomfort. Verder biedt het Driver-pakket de chauffeur luxe voorzieningen in zowel het interieur als het exterieur van de cabine. Het Rest & Relax-pakket, ingericht op twee personen, voorziet onder meer in extra opbergruimte, een standkachel en dimbare interieurverlichting. “De truck is, mede door de Globetrotter-cabine, echt een visitekaartje voor ons bedrijf”, zegt Van der Steenhoven.