Volledig elektrische eActros voor De Mandemakers Groep

Volledig elektrische eActros voor De Mandemakers Groep

De Mandemakers Groep heeft een Mercedes-Benz eActros 300 toegevoegd aan hun wagenpark. Deze volledig elektrische bakwagen wordt ingezet voor de levering van keuken-, meubel- en sanitairproducten bij consumenten in de binnensteden van onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Volledig elektrische eActros voor De Mandemakers Groep

De Mandemakers Groep loopt hiermee vooruit op de zero emissie zones die in binnensteden vanaf 2025 van kracht worden. Transportmanager Marcel van Veldhoven vertelt: “Als je een betere wereld wil, moet je durven pionieren.”

Volledig elektrische eActros voor De Mandemakers Groep

In de komende jaren verdwijnt de vrachtwagen met dieselmotor gaandeweg uit de binnensteden in Nederland. De wetgeving schrijft onder andere voor dat alle nieuw aangeschafte trucks vanaf 2025 emissievrij hun werk moeten doen. Die verandering was een van de aanleidingen voor De Mandemakers Groep om de eActros 300 bakwagen aan te schaffen. Marcel van Veldhoven: “Het transport van onze producten is en blijft ons werk. We verzorgen alles van sales tot aftersales en daar tussenin. Een groot deel van onze vloot moet straks elektrisch zijn, want onze klanten wonen ook in de binnenstad. We willen niet wachten met veranderen tot de wet het afdwingt, maar investeren nu al in een schonere wereld. En dus zijn we ons gaan oriënteren op een elektrische bakwagen voor dit werk.”

Eerst sceptisch

 Mercedes-Benz Trucks is al jaren hofleverancier van zowel bakwagens als trekker-opleggers voor de De Mandemakers Groep. Richard Bos, Key-Accountmanager bij Daimler Truck: “Voor het werk in de binnensteden zet Mandemakers – vanwege de wendbaarheid – bakwagens in. We hebben Marcel van Veldhoven daarom uitgenodigd om de eActros 300 rijdend te ervaren tijdens een speciaal event in en rondom onze fabriek in Wörth, Duitsland.” Hierover vertelt Van Veldhoven: “In eerste instantie waren we sceptisch. Deze elektrische variant moet het opnemen tegen een product dat al meer dan 100 jaar in ontwikkeling is: de diesel. De eerste kilometers met de eActros waren echter al meer dan overtuigend. Dit rijdt heel comfortabel. Je hebt altijd veel trekkracht beschikbaar en de truck doet zijn werk muisstil.”

Lees ook: Mercedes-Benz Actros met spooronderstel voor AH Vrij

Begeleiding bij implementatie eActros

De ingebruikname van de eActros 300 bakwagen is een betekenisvolle nieuwe stap in de toch al indrukwekkende samenwerking tussen De Mandemakers Groep en Mercedes-Benz Trucks. Van Veldhoven: “Onze trucks, zowel de bakwagens als de trekker-opleggers, zijn al tientallen jaren bijna uitsluitend van Mercedes-Benz. De uitstraling van het merk past goed bij die van ons. Het dieselverbruik is daarbij al jaren laag vergeleken met de concurrentie. Bovendien waarderen we het merk om de vele noviteiten. Op het gebied van veiligheid en comfort voor onze bezorgers, maar nu dus ook met de elektrische aandrijving. De service is altijd op hoog niveau. Zowel de importeur als onze huisdealer Van Mossel begeleiden ons nu bijvoorbeeld in het hele traject bij de implementatie van deze grote verandering.”