VK-sneltest verplicht, ook voor chauffeurs

Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika die per vliegtuig en veerboot naar Nederland komen, moeten in het bezit zijn van een direct voor vertrek afgenomen negatieve sneltest. 

VK-sneltest verplicht, ook voor chauffeurs| Routiers
VK-sneltest verplicht, ook voor chauffeurs| Routiers

Deze test op het coronacvirus komt bovenop de nu al verplichte negatieve PCR-test 72 uur voor aankomst. De verplichte sneltest geldt ook voor transportmedewerkers zoals vrachtwagenchauffeurs en bemanning aan boord van vliegtuigen en veerboten.

Sneltest coronavirus

Het kabinet neemt deze extra maatregelen om het risico op verspreiding van de nieuwe varianten op het coronavirus verder te beperken. Voor reizigers die per trein uit het Verenigd Koninkrijk naar ons land reizen en voor chauffeurs die gebruik maken van de tunnel tussen Dover en Calais geldt de verplichte snelle test al.

In Nederland blijven

Nederland trekt op met Frankrijk en België om de import van de virusvarianten uit het Verenigd Koninkrijk tegen te gaan. Het kabinet blijft benadrukken dat het de bedoeling is dat mensen in Nederland blijven en niet op reis gaan. De extra maatregelen gaan binnen enkele dagen in.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.