Vernieuwd DAF Museum breidt uit met nieuwe expositievleugel

Daf 11-11-2019
Vernieuwd DAF Museum breidt uit met nieuwe expositievleugel

Het DAF Museum in Eindhoven is ingrijpend vernieuwd. Het meest opvallend is de groei van de expositieruimte: die is namelijk uitgebreid met een nieuwe vleugel met een oppervlakte van 1.100 m2. Het vernieuwde museum is onlangs officieel geopend.

Vernieuwd DAF Museum breidt uit met nieuwe expositievleugel

“Dankzij deze fantastische uitbreiding hebben we letterlijk alle ruimte gekregen om de hoogtepunten uit de rijke historie van DAF nog mooier en beter te presenteren”, aldus Marc van Doorne, voorzitter van de Stichting Vrienden van het DAF Museum en kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne.

DAF Museum

Volgens Van Doorne is het zeker zo belangrijk dat het museum nu ook de mogelijkheid heeft de geschiedenis van DAF tot vandaag de dag door te trekken. “Met ook aandacht voor het belang van het hedendaags transport en de recente ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld motorenontwikkeling. De Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek en later de Van Doorne’s Automobiel Fabriek heeft altijd bekendgestaan om haar innovatieve oplossingen. Dat resulteerde in een indrukwekkende serie aanhangwagens, personenauto’s, vrachtwagens – ze zijn allemaal in het museum te bewonderen.”

Open dagen

Om de officiële opening van het vernieuwde museum te vieren, zijn er vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november open dagen, waarop gereduceerde toegangsprijzen gelden (€ 6 voor volwassenen en € 3 voor kinderen tot 15 jaar). Meer informatie is te vinden op de site en de Facebookpagina van het museum.