‘Verlichting in vloermatten en tunnelbekleding’

“Vroeger werd er bij Gebr. Swinkels alleen gereden met DAF. Dat beviel op een goed moment wat minder en veertien jaar geleden kwamen er twee Scania’s. Daarover waren de chauffeur en de directie zo tevreden dat inmiddels het hele vrachtwagenpark bestaat uit Scania’s.”

‘Verlichting in vloermatten en tunnelbekleding’| Routiers
‘Verlichting in vloermatten en tunnelbekleding’| Routiers
‘Verlichting in vloermatten en tunnelbekleding’| Routiers

Wie: Patrick Veldhuizen (43)
Truck: Scania
Bedrijf: Gebr. Swinkels Metaalrecycling, Heerlen

“Ik ben er ook heel blij mee. Ze zijn comfortabel en met de kracht van de achtcilinder kun je er goed mee doortrekken. Dat is ook nodig omdat wij altijd containers met ijzer vervoeren. Ik rijd in een Scania R520-motorwagen. In tegenstelling tot veel vrachtwagens nu is dit geen automaat maar een handgeschakelde. Dat werkt makkelijker en sneller met het afzetten van containers in bijvoorbeeld drassige modder. Dan kun je wat spelen met de koppeling. Dat kost minder tijd dan de auto steeds in en uit z’n vrij, voor- en achteruit zetten.”

Rood in zwart-bruin

“Ik heb zelf vooral de binnenkant van de aangepast. Zo heb ik bij DaMa Truckinterior in Sittard de bekleding van de cabine laten maken. Het leek mij heel erg gaaf om in de vloermatten en de tunnelbekleding verlichting te hebben. Bij DaMa hadden ze dat nog nooit gedaan, maar ze vonden het wel een uitdaging. En dat is dus heel erg mooi geworden: die rode verlichting in het zwart-bruine interieur. Ik heb het dan ook altijd branden.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.