Van Overveld Transport bestaat 35 jaar

Logistieke dienstverlener Van Overveld Transport uit Etten-Leur is gespecialiseerd in transporten van en naar Spanje en rijdt ook op Frankrijk en Portugal.

Van Overveld Transport is een echte Spanjespecialist
Van links naar rechts Cindy, Gert en Wendy van Overveld

In juli van dit jaar bestaat het bedrijf 35 jaar. Een interview met Cindy en Wendy van Overveld over de onderneming, hun persoonlijke drijfveren en het onderscheidende vermogen op de markt..

Cindy van Overveld: ‘Na de oprichting vervoerden we vooral goederen naar Italië. Maar al snel bleek dat er vanuit klanten ook veel behoefte was aan transportmogelijkheden op Spanje, Frankrijk en Portugal. Langzamerhand groeide het transport op deze landen, en dan met name Spanje, uit tot een van onze specialisaties.’

Kantoren in Figueras en Mirande de Ebro

Van Overveld vervoert vooral in opdracht van bedrijven die actief zijn in de sectoren food, retail en industrie. Het gaat daarbij om full truck loads, groupagevervoer, geconditioneerd transport en speciaal transport. Ook levert het bedrijf aanvullende diensten, zoals warehousing. “Voor crossdocking en de tijdelijke opslag van goederen van klanten beschikken we hier in Etten-Leur over een eigen warehouse met een oppervlakte van 5.500 vierkante meter”, zegt Wendy van Overveld. “In Spanje hebben we nog een kantoor in Fiqueras boven Barcelona en een kantoor met loods in Mirande de Ebro ten zuiden van Bilbao.”

Cindy en haar zus Wendy zijn al jarenlang werkzaam in het bedrijf. Vader Gert ging een jaar of vijf geleden minder werken en is tegenwoordig alleen nog actief op de achtergrond en soms als adviseur van zijn dochters. Zijn positie is gedeeltelijk overgenomen door Rob Ligthart, die enkele jaren geleden is aangesteld als operationeel manager.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.