Van Lith Transport kiest voor Scania R520 V8 

Merken 13-08-2021
Van Lith Transport kiest voor Scania R520 V8 

Van Lith Transport uit het Noord-Brabantse Zeeland rijdt met twintig eenheden voornamelijk nationaal en Benelux. Voor de langere ritten heeft het bedrijf wederom een rijk uitgeruste Scania V8 gekocht. Bij de keuze voor de R520 hebben de chauffeurs in het bedrijf een belangrijke rol gespeeld.

Van Lith Transport kiest voor Scania R520 V8 

Dat Van Lith voornamelijk met Scania rijdt, heeft meerdere redenen. “De V8 motor-speelt daarbij een belangrijke rol. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat die onverwoestbaar is en zeer betrouwbaar”, vertelt William van Lith. “Dan is er het goede contact met de dealer in Veghel. En verder doet het merk wat voor je uitstraling en bij je chauffeurs. Wij zien het ook als motivatie en beloning van de chauffeurs. Wij hebben een enthousiaste ploeg die elke dag topprestaties levert en ook nog eens heel zuinig op het materieel is. Dat vind je ook terug in de onderhoudsgeschiedenis. En verder merken wij dat een goed gespecificeerde Scania bij inruil ook weer meer oplevert. Al kan dat bij ons even duren, want wij halen geregeld de 1,5 miljoen kilometers met onze trucks.”

Van Lith Transport kiest voor Scania R520 V8 

Rapportages van Scania

Ook qua brandstof is Van Lith tevreden met zijn Scania’s. “Wij rijden hier geregeld tegen de een op vier, wat niet slecht is op onze vaak korte ritten. Maar eigenlijk moeten we nog veel meer met de brandstof gaan doen. Ik maak nu wel wekelijks gebruik van de rapportages die Scania ons gratis via Fleet Management Services aanlevert. Daar zijn we heel blij mee. Ik kijk nu elke week even naar wie het het beste gedaan heeft en die meld ik dat terug.”

Goed uitgeruste chauffeur

De nieuwe Scania R520 V8 is rondom luchtgeveerd, uitgevoerd met een hoog dak en een royale uitrusting. “Voor de veiligheid en economisch onderhoud hebben we een retarder, ACC en de geïntegreerde standkoeling meebesteld. Want een goed uitgeruste chauffeur is een veilige chauffeur”, stelt Van Lith.