Van de Wiel bouwt zijn droom uit met Scania S450

Merken 16-10-2019
Van de Wiel bouwt zijn droom uit met Scania S450

Van huis uit is hij gewend aan een ander merk, maar van de zes trucks die Mike van de Wiel sinds de oprichting van zijn transportbedrijf in 2012 heeft aangeschaft, is het leeuwendeel toch een Scania. 

Van de Wiel bouwt zijn droom uit met Scania S450

Recent kocht Van de Wiel een nieuwe Scania S450 4×2 met een normale dakhoogte. Want de ondernemer houdt wel een beetje van oldskool. En anders zijn chauffeurs wel.  Bij Van de Wiel brengen ze een truck graag op smaak. “Nu maak je met een S-cabine natuurlijk wel meteen een goede start. Want die is standaard al behoorlijk compleet. Maar we wilden hem lichtretro hebben. Vandaar dus die normale dakhoogte want dan kan er nog een rekje op samen met twee verstralers en drie toplampjes. En ook een classic lichtbak en twee luchthoorns. Deze auto heeft weer ouderwetse spatlappen gekregen. En er komt nog een grotere custommade kastenwand tegen de achterwand met plaats voor een magnetron.” 

Van de Wiel bouwt zijn droom uit met Scania S450

Scania met aslastindicator

Met betrekking tot het dashboard vindt Van de Wiel vooral de aslastindicator een mooie toevoeging. “Die blijkt behoorlijk nauwkeurig en dat is voor ons belangrijk. Want wij hebben veel adressen waar we zelf eerst moeten laden en dan pas kunnen wegen. Dan wil ik er niet te veel er in hebben en dat kun je zo heel mooi zien. Net als de verdeling over de assen. Ik koos ook voor een retarder en het maakte de weg vrij om ook ACC te kiezen en dat is wel zo veilig.”