‘Tweedehandsvrachtwagen rijdt jarenlang probleemloos’

Merken 25-01-2022
‘Tweedehandsvrachtwagen rijdt jarenlang probleemloos’

De Rooder Transport, gevestigd in Herveld, heeft een Scania R410 aangeschaft. Het is de tweede truck voor ondernemer Barry de Rooder, die ook deze keer bewust koos voor een tweedehandsvrachtwagen. 

‘Tweedehandsvrachtwagen rijdt jarenlang probleemloos’

De 6×2-trekker is ook de tweede Scania die Barry de Rooder in gebruik neemt. In april 2020 kocht hij een R450 4×2, waarmee hij zijn eigen bedrijf startte. “Een eigen auto met mijn naam erop, dat was mijn droom,” vertelt hij. De nieuwe Scania heeft een vriend van De Rooder als chauffeur, die sinds enkele weken bij hem in dienst is. “Hij is mijn eerste werknemer, maar we zijn een team en doen het samen. Vijftien jaar lang hebben we over auto’s gepraat en nu voegen we daden bij woorden.”

Tweedehandsvrachtwagen geen probleem

De Rooder rijdt geen tweedehands om alleen financiële redenen, maar vooral omdat hij ervan overtuigd is dat een gebruikte truck nog jaren meekan. “Ze zijn in optimale conditie. Hier kunnen we nog jarenlang probleemloos mee rijden.”

Comfortabel en zuinig

Over het merk dat daarbij hoort, hoefde De Rooder niet lang na te denken. “Scania is een premiummerk waar je als kleine jongen van droomt.” De ondernemer is met name enthousiast over het chauffeurscomfort van de R-serie. “Ik vind andere merken ook mooi, maar wanneer je achter het stuur plaatsneemt, weet je waarom je een Scania koopt.” Met een verbruik van 1 op 3,8 kilometer is De Rooder, die bewust bezig is met zuinig rijden, ook zeer tevreden over het brandstofverbruik. “Het is een superzuinige auto. Zeker gezien het werk dat wij doen is het verbruik heel goed, dus daar besparen we op.” 

Vooral korte afstanden 

Beide trekkers worden ingezet voor het vervoeren van containers voor CTU, waar De Rooder Transport als vaste charter voor rijdt. Met een straal van 35 kilometer rond de Inland Containerterminal in Tiel zijn het vooral korte afstanden die worden afgelegd. “We rijden maximaal 80.000 kilometer per jaar, dus deze trucks kunnen nog minimaal zes jaar mee”, zegt De Rooder.

Huisstijlkleuren

Aan het uiterlijk van de twee trucks werd veel aandacht besteed. De R450 waarmee De Rooder zijn bedrijf startte werd niet alleen in de juiste kleuren gespoten, maar ook voorzien van nieuwe accessoires. “Ik heb hem met lichtbak, zonneklep en verlichting naar mijn eigen smaak opnieuw opgebouwd. De R410 was al compleet, dus die hebben we alleen in onze huisstijlkleuren laten spuiten waardoor je kunt zien dat het broertjes zijn”, zegt De Rooder. 

Lees ook: Nieuwe Scania 650S ingezet als zwaartransporttrekker