Truckstop Truck-Inn Nobis Asten haalt de gehaktbal nooit van de kaart

Onderweg 27-11-2021
Truckstop Truck-Inn Nobis Asten haalt de gehaktbal nooit van de kaart

Snel een goede, voedzame maaltijd op tafel zetten voor truckers: dat is prioriteit nummer één bij het team van Truckstop Truck-Inn Nobis Asten. Maar ook de brandschone en moderne douches zijn een kenmerk én trots van dit Brabantse familiebedrijf.

Truckstop Truck-Inn Nobis Asten haalt de gehaktbal nooit van de kaart

In 1991 begonnen de schoonouders van Mieke Loverbosch met het bedrijf dat vlakbij de A67 ligt. Inmiddels heeft zij de zaak met haar man Riton overgenomen. “Al vanaf de start van de zaak hebben we ons als familie op de truckers gericht. Vroeger konden ze gewoon het terrein op- en afrijden om te parkeren, maar tijden veranderen. Nu is de Truckstop beveiligd en afgeschermd met slagbomen. Ik denk dat het voor alle beroepen geldt dat er in de loop der jaren veel is veranderd. Nu is alles in de wereld wat strakker geregisseerd. Vroeger reed een chauffeur nog met een wagen het dorp in en zochten mensen het avonturier op in het buitenland. Nu krijgen we regelmatig telefoontjes van transporteurs die specifiek informeren hoe de beveiliging op ons terrein is geregeld.”

Truckstop Truck-Inn Nobis Asten haalt de gehaktbal nooit van de kaart

De huiskamer van Truckstop Truck-Inn Nobis Asten

De sfeer in de Truckstop is die van een gezellige huiskamer. Dat vindt Loverbosch erg belangrijk. “Chauffeurs zitten al de hele dag alleen in de vrachtwagen. Ze willen ook een praatje maken of een voetbalwedstrijd volgen. We hebben een team van twaalf dames plus de bedrijfsleidster. Zij zijn het gezicht van onze Truckstop en werken er bijna allemaal al jaren. Ze kennen de gasten en weten van elke vaste klant al voordat hij zelf in de menukaart kijkt wat hij gaat bestellen. Zo hebben we een trucker die altijd speciaal op zaterdag komt omdat wij gekookte aardappelen hebben; die krijg je blijkbaar bijna nergens meer in Nederland!” De laatste jaren worden de maaltijden in de Truckstop steeds gezonder. “We hebben nu gerechten als een maaltijdsalade en carpaccio op de kaart staan, net als veel vis. En wat ook gezond en populair is: stamppot.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.