Truckstop 8: ‘Meer dan alleen gezellig’

Truckstop 8 is met restaurant, tankstation en truckwash onder chauffeurs een bekende en geliefde plek in Eindhoven.

Truckstop 8: ‘Meer dan alleen gezellig’| Routiers
Truckstop 8: ‘Meer dan alleen gezellig’| Routiers
Truckstop 8: ‘Meer dan alleen gezellig’| Routiers

Anderhalf jaar geleden is het restaurant verbouwd en gemoderniseerd. Manager Henry Henderikx is daar maar wat blij mee. “Het was met tientallen klompen aan het plafond in de hal, allerlei kleuren op de muren en de vloer een druk en bont geheel. Ik ben blij dat sinds de renovatie het restaurant een veel rustigere en eigentijdse uitstraling heeft. Wel hebben we natuurlijk enkele klompen die we van chauffeurs hebben gekregen een mooi plekje gegeven.”

Op werkdagen staat het op de parkeerplaats volgens Henry ‘s avonds aardig vol met vrachtwagens. “We tellen er dan toch gauw zeventig. Voor het parkeren hoeft hier niet te worden betaald. Maar… parkeren is verteren, is het gezegde hier. Dus we gaan ervan uit dat degenen die hier overnachten hier ook gezellig een hapje eten. We vragen de chauffeurs na het eten de kassabon voor de voorruit te zetten om daar een beetje zicht op te houden. Onze medewerkers lopen regelmatig een ronde over de parkeerplaats om te controleren.”

Altijd een kok aanwezig

Op de vraag of de parkeerplaats beveiligd is, antwoordt Henry: “Gedeeltelijk. We hebben diverse bewakingscamera’s en ook rijdt er regelmatig security rond. Het parkeerterrein omsluiten met een hek is niet mogelijk, omdat we hier dus een tankstation op het terrein hebben.”

Vanaf het moment dat het restaurant ‘s ochtends opengaat, kunnen de chauffeurs alles van de kaart bestellen, van uitsmijters tot warme maaltijden. “Er is altijd een kok die het restaurant mee opent met iemand van de bediening”, vertelt Henry. “Dat vinden we belangrijk, omdat sommige chauffeurs nu eenmaal hun werkdag ‘s ochtends vroeg beëindigen en dan voordat ze gaan slapen eerst lekker willen eten.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.