TransHeroes neemt Van der Wal Enschede over

03-06-2021
TransHeroes neemt Van der Wal Enschede over

TransHeroes | Smart Logistics Provider uit Hengelo heeft de aandelen overgenomen van Van der Wal Enschede. De merknaam Van der Wal Enschede wordt toegevoegd aan de bestaande labels, waardoor TransHeroes zich naast specialist Spanje, Portugal en Oost-Europa ook specialist mag noemen op Frankrijk.

TransHeroes neemt Van der Wal Enschede over

Met de overname wil TransHeroes uit Hengelo zijn dienstverlening naar Frankrijk, Spanje en Italië verder verstevigen en uitbreiden. “Van der Wal staat bekend om haar uitstekende dienstverlening en persoonlijke service”, zegt Edwin Asveld, ceo en eigenaar van TransHeroes over de overname. “Met name richting Frankrijk is Van der Wal erg sterk. We verzorgen bij TransHeroes uiteraard al transport van en naar Frankrijk, maar om nu een echte Frankrijk-specialist in huis te halen is een lang gekoesterde wens. TransHeroes is met BTA International erg sterk vertegenwoordigd op Spanje en Portugal, daar past dit gewoon erg goed bij. Het team is erg enthousiast en is inmiddels verhuisd naar ons kantoor in Hengelo. De op- en overslagfaciliteiten van Van der Wal in Enschede hebben we uitbesteed aan een van de vaste vervoerders.”

TransHeroes neemt Van der Wal Enschede over

‘TransHeroes klaar voor de toekomst’

De vertrekkende eigenaresse Lian Klein Breukink heeft gezocht naar een overnamekandidaat die dezelfde normen en waarden na streeft als Van der Wal. “We hebben een aantal gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaten, maar het gevoel bij TransHeroes was gewoon het beste”, aldus Klein Breukink. “Ik wil mijn personeel goed achterlaten bij een bedrijf dat klaar is voor de toekomst en verder wil investeren in de dienstverlening, service en mensen. TransHeroes kenmerkt zich door een open cultuur, familiaire sfeer en een no-nonsensementaliteit, dat past goed bij hoe wij werken. Daarbij hebben ze bij TransHeroes digitaal alles erg goed voor elkaar, dat was een grote wens van mij voor Van der Wal. Ik werk nog een aantal maanden mee om een goede overdracht te verzorgen, daarna ga ik mij richten op andere zaken in het leven.” Klein Breukink is in het verkooptraject begeleid door Andre Niewzwaag van WaardeVisie uit Hengelo.

Van der Wal Enschede

Lian Klein Breukink kreeg Van der Wal Enschede eind jaren negentig in handen na een managementbuy-out. Als kleine zusje van Van der Wal Transport in Utrecht is het bedrijf zich gaan specialiseren in Frankrijk en Zuid-Europa transporten. Inmiddels is Van der Wal Enschede al jaren actief met eigen lijndiensten naar Frankrijk en sterk vertegenwoordigd in transporten Spanje, Portugal en Italië.

Snelle groei

De basis voor TransHeroes | Smart Logistics Provider is gelegd in 1986 met de oprichting van TTS Transport. Inmiddels vallen er vele businessunits onder dit bedrijf. BTA International, TTS TransOcean, TTS TransAir en TTS Customs zijn onder andere handelsnamen waaronder de markt wordt bediend. TransHeroes is de afgelopen jaren hard gegroeid en ontving de afgelopen acht jaar zes FD Gazelles, waaronder een Gouden Gazelle. Op dit moment werken er een kleine veertig mensen bij het bedrijf en verwacht het een jaaromzet van ruim boven de € 20 miljoen.