Tim van Gorkum met veel plezier naar het Westland

Mijn rit 21-09-2020
Tim van Gorkum met veel plezier naar het Westland

“Als kleine jongen wist ik het al: ik zou boer worden of chauffeur. Omdat m’n vader een transportbedrijf had, is het logischerwijs het laatste geworden”, vertelt Tim van Gorkum.

Tim van Gorkum met veel plezier naar het Westland

Wie: Tim van Gorkum (29)
Bedrijf: Van Gorkum Geconditioneerd Transport, Waddinxveen
Truck: DAF XF Euro 6

Tim van Gorkum met veel plezier naar het Westland

“Van kleins af aan heb ik altijd meegeholpen en meegewerkt vanaf het moment dat ik een pompwagen kon bedienen. Vanaf m’n zestiende, terwijl ik de chauffeursopleiding deed, heb ik een paar jaar in het magazijn gewerkt voor het bedrijf, Greenyard Fresh Netherlands in Waddinxveen, waar mijn vader al ruim twintig jaar voor rijdt. Toen ik begin 2009 mijn grootrijbewijs had, ben ik bij mijn vader voor GreenYard gaan rijden en dat doen we nog steeds iedere dag met veel plezier. Voor veel chauffeurs misschien geen uitdaging, maar ik vind het heerlijk om dagelijks op een van onze dertig laadadressen, veelal bij tuinders in het Westland, lading op te halen en die dan af te leveren bij GreenYard. Zij distribueren die dan vervolgens bij grote supermarkten in Duitsland.”

Tim van Gorkum met veel plezier naar het Westland

Tim van Gorkum rijdt voor Noah4All

“In september 2019 ben ik gevraagd door de stichting Noah4All om mee te rijden met de wens van de toen 16-jarige Sem. Sem hield van DAF-vrachtwagens met een open uitlaat. Altijd mag degene om wie de dag draait, kiezen in welke vrachtwagen hij of zij wil meerijden. Mijn bakwagen heeft een open uitlaat van 9 meter. Sem koos mijn bakwagen om in mee te rijden. Natuurlijk heb ik de hele route de uitlaat open gezet, zodat hij kon meegenieten van het geluid. Indrukwekkend en mooi zijn dat soort ritten. Na deze wens hebben mijn vrouw Sabina en ik ons aangemeld als vrijwilligers. Inmiddels heb ik meer ritten meegereden en is ook mijn vrouw Sabina actief in de organisatie.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.