Thom van Steen wil zo lang mogelijk blijven doorrijden

Mijn bedrijf 28-05-2021
Thom van Steen wil zo lang mogelijk blijven doorrijden

“Ik zeg altijd: de mensen maken het bedrijf”, zegt Thom van Steen. “Ik ben ik. Mensen worden meestal vrolijk als ze mij zien. Dat komt denk ik doordat ik makkelijk contact maak.”

Thom van Steen wil zo lang mogelijk blijven doorrijden

Wie: Thom van Steen (58)
Truck: Scania Showtruck
Bedrijf: ThomTrans Holland

Thom van Steen wil zo lang mogelijk blijven doorrijden


“Mijn vaste opdrachtgever is HZ Logistics uit De Lier. Ik werk nu vier jaar voor mezelf en doe sleepwerk. Ik haal voornamelijk planten, bloemen, groenten en bollen op en breng de lading naar de haven voor het transport naar Engeland. Ik rij niet van industrieterrein naar industrieterrein, maar kom veel bij kwekers. Een heel interessantere omgeving! Het zijn voornamelijk vaste klanten, maar ieder seizoen voert een andere deelsector de boventoon. In het vroege voorjaar vervoer ik veel perkgoed, zoals viooltjes. Daarna zijn het paprika’s, komkommers en tomaten. Vervolgens rijd ik veel voor bloementelers in het Westland en de Bommelerwaard. Tegen het eind van het jaar zijn de bollen aan de beurt, die ik ophaal in Lisse en Voorhout. Rond de jaarwisseling ben ik veel in Brabant te vinden om heesters en buxus op te halen bij boomkwekerijen.” 

Thom van Steen wil eigen keuzes maken

“Voor de vrijheid op alle gebieden: financieel, maar vooral bij het maken van beslissingen. Ik wil mijn eigen keuzes maken. Ik had het gevoel dat ik als chauffeur in loondienst niet meer verder kwam. De invloed van de coronacrisis op mijn werk valt gelukkig mee. Ook het gevreesde papierwerk door de brexit vind ik niet storend. Ik vergelijk het met het chauffeurswerk dertig jaar geleden. Toen stond ik geld te wisselen bij een wisselkantoortje en moest je in elk land in- en uitklaren, zelf als je naar België moest!”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.