Tatra Phoenix voor Gebroeders Nijssen en Zonen

De nieuwste aanwinst van Gebroeders Nijssen en Zonen uit Mijnsheerenland is een Tatra Phoenix PR 3335 met widespread-opstelling. 

Tatra Phoenix voor Gebroeders Nijssen en Zonen | Routiers
Tatra Phoenix voor Gebroeders Nijssen en Zonen | Routiers

Tatra Nederland leverde dit voertuig met een 460 pk DAF-motor en geautomatiseerde ZF TraXon 16-versnellingsbak. HSW in Weesp verzorgde de tweezijdenkipperbak met Multikap, evenals de HMF 16.43, 16 ton-meter autolaadkraan en de nodige kisten onder de auto. 

Gestuurd widespread-tandemstel

Gebroeders Nijssen in Mijnsheerenland ontwikkelden zich in meer dan zestig jaar tot een veelzijdig partner voor loonwerk, grondverzet, aanneming, groenvoorziening, verhuur, levering van zand, grind en grond. “Voor het werk waren we op zoek naar een kipper met een gestuurd widespread-tandemstel”, legt Jaap Nijssen uit. “We hadden al een Iveco Trakker en twee Volvo’s rijden, waarvan er een is uitgerust met een later gemonteerde widespread. Dat wilden we nu ook, maar dan wel een af fabriek-oplossing en met een dealer in de buurt voor het onderhoud. Dan neemt het aantal keuzemogelijkheden snel af.” 

Zoekwerk Gebroeders Nijssen leidt naar Tatra

Na enig onlinezoekwerk kwam Nijssen uit bij Tatra en daar bleek men alle wensen van de vervoerder te begrijpen en te kunnen invullen. De vaste leverancier van Nijssen, HSW in Weesp, heeft de auto vervolgens exact naar wens opgebouwd. Nijssen: “Vanuit de historie hadden wij geen ervaring met het merk Tatra, maar het feit dat het gebruikmaakt van DAF-componenten spreekt ons wel aan. Het geeft een goed en betrouwbaar gevoel, zeker in combinatie met Truckland Rotterdam-Zuid als de dealer om de hoek.” 

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.