Tankstations Italië gaan dicht vanwege coronavirus

coronavirus 26-03-2020
Tankstations Italië gaan dicht vanwege coronavirus

Vervoerders en chauffeurs die op Italië rijden moeten er rekening mee dat drie grote brancheorganisaties in Italië hebben besloten om vanwege het coronavirus tankstations niet langer open te houden.

Tankstations Italië gaan dicht vanwege coronavirus

In een persverklaring hebben zij laten weten dat het vanwege de grote uitbraak van het coronavirus in het land niet langer rendabel is om de stations open te houden. Ook zeggen ze dat de veiligheid van klanten en personeel niet langer gegarandeerd kan worden.

Tankstations Italië gaan dicht vanwege coronavirus

Inkomsten dalen drastisch door coronavirus

De snelweglocaties sloten woensdagavond al de deuren, de andere stations volgen daarna, laten Faib (Confesercenti), Fegica (Cisl) en Figisc/Anisa (Confcommercio) weten. Volgens de brancheorganisaties zijn de inkomsten van de tankstations gemiddeld met 85 procent gedaald.

Oplossing voor transportsector

Naar verluidt is de Italiaanse regering bezig een oplossing te vinden om er toch voor te zorgen dat er op bepaalde plekken getankt kan blijven worden. Dit om te voorkomen dat de transportsector stil komt te liggen.

Cruciale beroepsgroep

Transport van brandstoffen is aangemerkt als een van de cruciale beroepsgroepen op dit moment. Zonder brandstof komt het land immers letterlijk tot stilstand. Tankstations in Nederland hebben flink wat maatregelen genomen om de kans op verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De shops hebben voor veel chauffeurs die onderweg zijn bovendien een belangrijke functie, aangezien veel andere stopmogelijkheden gesloten zijn. (Bron: TankPro)