Stoere MAN-trucks voor Roel van der Stoel

Aannemings- en Transportbedrijf Roel van der Stoel uit Wijdewormer heeft twee MAN-trucks in gebruik genomen. 

Stoere MAN-trucks voor Roel van der Stoel| Routiers
Stoere MAN-trucks voor Roel van der Stoel| Routiers

Het gaat om een TGS 8×6 met een HMF-autolaadkraan en een HTS-afzetsysteem en om een TGS 10×8 met kipperopbouw. Beide trucks rijden inmiddels al vier maanden naar volle tevredenheid van zowel de chauffeurs als van directeur-eigenaar Erik van der Stoel. ”We zochten echte terreinauto’s met een maximaal laadvermogen en daarvoor kwamen we uit bij MAN trucks-dealer BTS in Wognum”, vertelt Van der Stoel. “Een bedrijf waarmee we al jaren tot volle tevredenheid zakendoen. De keuze voor MAN werd ook ingegeven door de chauffeurs die er dagelijks mee moeten werken. Zij roemen vooral de ruime cabine en de stilte aan boord in de MAN-trucks. Hun mening is voor ons erg belangrijk.” 

MAN-trucks 10×8 en 8×6

De keuze viel op een MAN TGS 50.500 10×8 WSA-H en een TGS 43.500 8×6 WSA-L. De 10×8 is een widespread-vijfasser met een extra tussenas zoals Wierda Voertuig Techniek die bouwt voor MAN. Met zijn hydraulische vering met waterpasregeling en een 25 kuub grote Hyva-kipper is het een heel stabiele auto die zijn mannetje staat in het terrein. “Voor de vierasser wilde ik beslist een 8×6 met een triple as-opstelling in verband met de aslasten”, legt Van der Stoel uit. “Ook dit is een WVT-aanpassing op het standaard-MAN-chassis. Dit voertuig is echt onze alleskunner en daarvoor wilden we een compact en wendbaar voertuig voor een relatief lange bak op een afzetsyteem en een autolaadkraan. Die lange bak is ideaal voor bijvoorbeeld het vervoer van rijplaten. Om die reden kan de laadbak aan de linkerkant ook open voor het laden en lossen.” 

Roel van der Stoel

Aannemings- en Transportbedrijf Roel van der Stoel werd in 1936 opgericht als transportbedrijf voor grond, zand en puin. Later kwam daar het aannemingswerk bij en breidde het machinepark zich gestaag uit. Vandaag de dag is Roel van der Stoel vooral gespecialiseerd in natte en droge ontgravingen ten behoeve van nieuwbouw. Het machinepark omvat twee wielladers, negen hydraulische graafmachines en vier zware trucks.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.