Stevige Mercedes-Benz Arocs voor Stouwdam

Mercedes-Benz 27-12-2018
Stevige Mercedes-Benz Arocs voor Stouwdam

Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek heeft een vierassige Mercedes-Benz Arocs 4463 L in gebruik genomen. Deze truck is volledig geconfigureerd voor de zwaarste inzet. De truck wordt voornamelijk ingezet voor de bergingswerkzaamheden van vrachtwagens.

 

Stevige Mercedes-Benz Arocs voor Stouwdam

De Arocs 4463 L 8×4 is voorzien van de zwaarst leverbare krachtbron, de 15,6 liter OM473 turbocompound-motor met 460 kW (625 pk) en 3.000 Nm koppel. Om het bergingsvoertruig moeiteloos en slijtagevrij in beweging te laten komen, zelfs bij zware belasting, is de Arocs voorzien van een Turbo-Retarder-Koppeling. De luchtgeveerde 13-tonsachterassen kunnen extreem zware belasting aan. Toch laat de Arocs zich eenvoudig manoeuvreren dankzij de ServoTwin-besturing. De BigSpace-Cabine is uitgerust met een Style-Line-interieur en lederen bekleding. De Alcoa Dura Bright-wielen, bi-xenonverlichting en uitlaat met staande pijp maken de Arocs niet alleen qua prestaties indrukwekkend.

Stevige Mercedes-Benz Arocs voor Stouwdam

Afsleepinstallatie

Omdat de Arocs voornamelijk wordt ingezet voor de bergingswerkzaamheden van vrachtwagens, is de truck uitgerust met een Wrecker DTG260000W-afsleepinstallatie van De Groot Techniek uit Brakel. Deze installatie heeft een hefsysteem met een capaciteit van 26 ton. De installatie is voorzien van twee hydraulische lieren met een liercapaciteit van 24 ton per stuk.