Stefan Bekkema is gelukkig zelf niet bang voor de tandarts

Mijn lading 06-10-2021
Stefan Bekkema is gelukkig zelf niet bang voor de tandarts

“Soms verhuis ik laboratoriummachines, maar meestal lever ik tandartsstoelen af. Ik vervoer de tandartsstoel, maar ook kasten en röntgenapparaten naar tandartsenpraktijk door heel Nederland”, vertelt Stefan Bekkema. 

Stefan Bekkema is gelukkig zelf niet bang voor de tandarts

Wie: Stefan Bekkema (52)
Truck: DAF CS
Bedrijf: Van Galen Logistiek uit Almere

“Ik heb 22 jaar als zelfstandige gewerkt in de brood- en bakkersbranche. Zo was ik een tijd logistiek manager bij een bakkerij. De laatste negen jaar in die branche had ik mijn eigen winkel met lunchroom in Hilversum. Dat is heel wat anders dan werken als vrachtwagenchauffeur! Ik verkocht mijn zaak in 2017 en begon aan een nieuwe carrière als chauffeur, omdat het vak me wel aansprak. De eerste maanden werkte ik bij een bouwmaterialenbedrijf. Maar als je niet van jongs af aan met een mobiele kraan hebt geladen en gelost, is dat toch lastig. Ik kon er wel in vaste dienst, maar besloot verder te kijken. Zo reed ik een jaartje brood voor Albert Heijn. Maar uiteindelijk wilde ik toch liever niet meer ’s avonds en in de weekenden werken. Toen kwam deze baan op mijn pad, en werk ik inmiddels tweeënhalf jaar bij Van Galen Logistiek.”

Stefan Bekkema heeft een wereldbaan

“Als goederenchauffeur heb ik een wereldbaan, daar zijn de meesten jaloers op. Want ik begin tussen zeven en acht uur ’s ochtends en ben tussen vier en vijf klaar. Het bedrijf waar ik werk is niet zo groot, het gaat er gemoedelijk aan toe. Ik word niet opgejaagd, heb het goed getroffen hier. Veel chauffeurs zeggen dat ze pauze moeten nemen tijdens het laden en lossen. Dat is bij ons niet aan de orde. Onze business is op- en overslag. Het logistieke transport dat wij verzorgen is bijna allemaal dedicated. Soms verhuis ik laboratoriummachines, maar meestal lever ik tandartsstoelen af.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.