Sonja van Dijk 3.000ste zijinstromer

Opmerkelijk 29-01-2019
Sonja van Dijk 3.000ste zijinstromer

Sonja van Dijk (47) is de 3.000ste zijinstromer die kiest voor een toekomst als vrachtwagenchauffeur via de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Het doel van het project voor 2018 was het werven van 1.500 chauffeurs, waardoor het project een zeer succesvol resultaat neerzet. De vraag naar goed opgeleide chauffeurs blijft onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2019 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van 2.000 extra chauffeurs.

Sonja van Dijk 3.000ste zijinstromer

Sonja van Dijk (midden, 3.000ste zijinstromer) met Linda Overeijnder (adviseur Mobiliteitscentrum Sectorinstituut), en Dyjan van Doesburg (Van Doesburg Transport).

Sonja van Dijk 3.000ste zijinstromer

Sonja van Dijk treedt binnenkort in dienst bij G. van Doesburg Internationaal Transport uit Zaltbommel. Operationeel manager Dyjan van Doesburg: “Sonja heeft een ongelofelijke drive. Zo’n talent laten wij echt niet lopen.” G. van Doesburg Internationaal Transport is een van de honderden transportbedrijven die gebruikmaken van de subsidiemogelijkheden.

SOOB

Werkgevers en vakbonden in transport en logistiek – TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen – subsidiëren de opleiding van nieuwe vrachtwagenchauffeurs via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB). Het gaat hierbij om kandidaten die al in de sector werken en doorstromen, maar ook kandidaten uit andere sectoren die kiezen voor een toekomst in transport en logistiek. Sectorinstituut Transport en Logistiek zorgt voor de uitvoering van de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.