Simon Loos start hernieuwd opleidingstraject ‘Les met Loos’

Met het oplopen van het chauffeurstekort is er vanzelfsprekend meer aandacht voor het opleiden van nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Simon Loos speelt hier op in met zijn vernieuwde Les met Loos-opleidingen waarbij zowel slagingsgarantie als baangarantie geboden worden.

Simon Loos start hernieuwd opleidingstraject ‘Les met Loos’| Routiers

De afgelopen jaren leidde Simon Loos 225 mensen op tot trailerchauffeur. Ruim de helft hiervan stroomde in vanaf september 2016. Het Les met Loos-traject is dus niet nieuw, maar wel flink herzien. Onlangs was de officiële aftrap van het vernieuwde traject, zowel intern als naar buiten. Opleidingscoördinator Eva Kamp-Stam: “Voor zover ik weet, is het uniek dat we deze zekerheden bieden. Mensen die bij ons het opleidingstraject voor trailerchauffeur volgen, krijgen allereerst de garantie dat ze voor een vast bedrag slagen voor hun C en/of E. Bovendien komen ze meteen vanaf het begin van de opleiding bij ons in dienst, en geven we ze daarna de garantie dat ze vast bij ons aan de slag kunnen als trailerchauffeur.”

Zekerheid en betaalbaarheid

Simon Loos maakt voor zijn opleidingstraject gebruik van de beschikbare SOOB-subsidies en betaalt zelf ook nog een flink deel van de opleiding, zodat het voor de aankomend chauffeur betaalbaar wordt om zijn of haar (C)E te halen. Bovendien starten de kandidaten pas met terugbetalen wanneer ze in dienst zijn gekomen als trailerchauffeur. “Onze opleidingen zaten altijd al goed in elkaar. Maar toch wilden we meer doen, meer zekerheid bieden aan nieuwe chauffeurs,” vertelt Kamp-Stam. “Het is namelijk niet niks, zo’n carrièreswitch. We hebben daarom het traject en de samenwerking met onze partner-rijschool verder geprofessionaliseerd, en kunnen zo de driedubbele garantie bieden. Dat is goed voor zowel de aankomend collega’s als voor het bedrijf.”

Samenwerking STL en eigen rij-assessment

In de loop van het jaar wil het bedrijf weer honderd zij-instromers opleiden tot trailerchauffeur. Kandidaten kunnen via het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) instromen in het selectietraject van Simon Loos, maar ook rechtstreeks bij hen solliciteren. “Ja, we werken natuurlijk ook nauw samen met STL en zijn als werkgever aangesloten bij hun campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Maar we houden ook onze eigen informatie-avonden, en na de STL-testen gaat onze selectie nog iets verder door.” En dat is niet alleen omdat het bedrijf graag zekerheid heeft bij het afgeven van die driedubbele garantie, benadrukt Kamp-Stam: “Natuurlijk, het is voor ons belangrijk om de kans op slagen zo goed mogelijk in kaart te hebben. Maar we willen ook gewoon zeker weten dat onze nieuwe chauffeurs echt de juiste keuze maken, zowel wat betreft hun nieuwe loopbaan als hun nieuwe werkgever. Onze collega’s op de weg zijn ontzettend belangrijk, zij zijn het gezicht van Simon Loos. Alleen als zij ook blij zijn, kunnen wij onze uitstekende naam in logistiek blijven waarmaken.”

Via: Simon Loos

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.